Írd be, mit keresel:

Különleges és könnyen tanulható kreatív technikák gyerekek számára

A temérdek különóra és iskolán túli elfoglaltság mellett vagy még inkább helyett el kellene azon gondolkoznunk, hogy kevesebb ajándékkal és megoldásokkal lepjük el a gyerekünket, unokánkat, cserébe viszont élményt adjunk neki. Ez az élmény lehetőleg olyan együtt eltöltött minőségi idő legyen, amelyre sokáig emlékezni fog, és fejlődni is tud általa.

Cookta - 2021.08.02.
Különleges és könnyen tanulható kreatív technikák gyerekek számára

Az Alkoss Otthon kreatív áruház kiválasztotta azokat a kreatív technikákat, amelyek egyszerűek, könnyen tanulhatók, mégis varázslatos remekművek készülnek a segítségükkel. Ráadásul nem csak gyereknek, hanem felnőttnek is élvezetet nyújt nemtől és kortól függetlenül.

Kezdők is nyugodtan elkezdhetik

Az Alkoss Otthon kreatív áruház kézműves tevékenységeit már egészen ovis, kisiskolás kortól el tudják sajátítani a nebulók, de ekkor javasolt még a folyamatos segítség, odafigyelés részünkről.

Azért nagyon jók ezek a technikák, mert a kisgyerekek és a nagyobbak, a kamaszok is tudnak általuk fejlődni, sikerélményről számolnak be, és ezek az alkotómunkák nemcsak szórakoztatnak, hanem segítik az ellazulást is egy fárasztó iskolai nap után.

Napjaink egyik újdonsága, de talán már a legnépszerűbb lenyűgöző kreatív tevékenysége a gyémántszemes kirakózás. Az Alkoss Otthon kreatív áruház készletei változatos és sokszínű témákkal várják az oldalukra betérő kicsiket és nagyokat egyaránt!

Mindegyik kreatív készlet tartalmaz a kisebbeknek, kezdőknek való alkotásokat. A gyémántszemes kirakók oldalán ezeket a Részben kirakható készletek menüpontban találod meg. A bátrabbak és haladóbbak kezdhetik nyugodtan a Teljesen kirakható képekkel!

Számfestők és karcképek

A még rajzolni és festeni annyira nem tudó gyerekek számára nagy sikerélményt nyújtanak mind a számfestő szettek, mind pedig a karcképek. Mindkét technika nagyon egyszerű.

A számfestők talán bonyolultabbnak tűnnek, de mivel minden elő van rajzolva, és a festés számok szerint irányított, semmi nehézség nincs benne. A karcképek pedig mindössze annyi munkát igényelnek, hogy a kiválasztott képet egy kaparó ceruzával, amelyet szintén tartalmaz a készlet, le kell satírozni, és máris előbukkan a csoda.

Ennél is egyszerűbb a fonalképek készítése, melyekből szintén vannak egyszerűbb, egy színből álló képek és összetett alkotások. Itt viszont mindenképp nagyobb gyermekekkel dolgozzunk együtt és mindig figyeljünk rájuk, mivel szögek jelölik ki a fonalvezetés irányait.

A kreatív tevékenységek meditatív hatásai

Miközben gyermekünkkel elmélyülten rakjuk a gyémántszemes kirakó kövecskéit, szinte megáll az idő, és az is lehet, hogy az addig szótlanabb gyerkőc elkezd mesélni az élményeiről, mi történik vele az iskolában.

A kreatív, alkotómunka közben egyszerre lazulunk el és töltődünk fel, szinte meditatív állapotba kerülünk. A gyerekek a számukra megfelelő nehézségi fokú feladatokat kapva folyamatosan fejlődnek, és közben sikerélmények egész sora motiválja őket az újabb technikákkal való kísérletezgetésre.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.