Írd be, mit keresel:

Vezeték nélküli riasztórendszerek telepítése

Az otthoni riasztórendszerek hagyományos, házon belüli, technikusok által végzett telepítése egyre kevésbé népszerű, mivel a vezeték nélküli (wireless) biztonsági rendszerek egyre szélesebb körben elérhetővé válnak.

Cookta - 2021.09.01.
Vezeték nélküli riasztórendszerek telepítése

Az Ajax wireless biztonsági rendszerek gyorsan és egyszerűen telepíthetők, és nem igényelnek fúrást vagy vezetékelést. Egy egyszerű, vezeték nélküli biztonsági rendszer telepítése mindössze 25-30 percet és a több érzékelőt tartalmazó rendszerek pedig maximum egy órát vehetnek igénybe. 

Akárhogy is, az otthoni wireless biztonsági rendszerek nemcsak megbízhatóak, hanem költséghatékonyak is, és nem igényelnek intenzív munkálatokat. Sőt, ha szükséges, a rendszert könnyű átköltöztetni egy másik helyre.

Ajax vezeték nélküli riasztórendszer telepítése

Az Ajax vezeték nélküli riasztórendszer telepítése nem igényel különösebb előképzettséget, és rövid idő alatt kivitelezhető. A hatékony rendszerekhez szükségesek az alábbi eszközök és kiegészítők:

  • Vezérlőpanel 
  • Ajtó-/ablakérzékelők
  • Mozgásérzékelők
  • Üvegtörés-érzékelők
  • Füst-/hőérzékelők
  • Fénymodulok
  • Vezeték nélküli beltéri biztonsági kamera

Nézze meg a DEFLOC webáruház Ajax kategóriáját, hogy a legtökéletesebb lakásbiztonsági eszközöket szerezhesse be.

AJAX Hub riasztóközpont

AJAX Hub riasztóközpont
Forrás:
https://defloc.hu/ajax

A vezérlőpanel telepítése

A vezérlőpanel telepítése az első lépés. Ez általában a Vezérlőpanel csatlakoztatását jelenti egy konnektorba, lehetőleg olyanba, amelyet nem kapcsoló vezérel. Ha a Vezérlőpanelt a falra szeretné felszerelni, csak egy csavarhúzóra és körülbelül 5 perc plusz időre lesz szüksége ahhoz, hogy a konzolt a falra szerelje, és a Vezérlőpanelt a konzolra helyezze.

Ajax riasztórendszerek érzékelőinek elhelyezése

Az érzékelők elhelyezése igény szerint végezhető. Érdemes kétoldalú ragasztóval vagy valamilyen más módon fixálni, rögzíteni az érzékelőket. Helyezze az érzékelőket az ajtókra, falakra, mennyezetre a gyártó használati útmutatóban megadott utasításoknak megfelelően.

Vezeték nélküli biztonsági kamera beállítása

Ha szükséges, a mozgásérzékelők, CO jelzők, dőlés- és törésérzékelők mellett vezeték nélküli kamerát is elhelyezhet. A vezeték nélküli biztonsági kamera beállítása is meglehetősen egyszerű. Hozzáférésre lesz szüksége egy otthoni számítógéphez, és ismernie kell a router jelszavát. A legtöbb kamera esetében csatlakoztatnia kell a kamerát a számítógéphez vagy a routerhez, mielőtt teljesen "vezeték nélkülivé" válik. 

Ez azért van, hogy a kamera felismerje a vezeték nélküli beállításokat, és futtasson egy telepítést a számítógépen. Miután elvégezte a beállítást, elhelyezheti a kamerát ott, ahol szeretné.

További lépésekre nincs szükség a telepítéshez, hiszen a wireless riasztórendszerek akár telepítő nélkül is hatékonyan használhatók. Ennek ellenére érdemes akár többszörösen is tesztelni minden érzékelőt és a riasztórendszer minden elemét, hogy meggyőződhessen azok tökéletes működéséről.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.