Írd be, mit keresel:

Nyaralás a tányérban – 5 kedvenc Toszkánából

Tombol a nyár, mindenki fejében a nyaralás és az utazás körül forognak a gondolatok, sokan már hazatértek, mások még most készülődnek, de olyan is akad, aki idén nem tud új helyeket felfedezni. Csupa kedvenc úticél ételeit gyűjtjük össze sorozatunkban, amelyekkel felidézhetjük vagy megidézhetjük a helyi ízeket. Most az egyik legnépszerűbb úticél, Toszkána 5 fantasztikusan finom és jellegzetes fogását mutatjuk, természetesen receptekkel!

Cookta - 2021.09.07.
Nyaralás a tányérban – 5 kedvenc Toszkánából

Gyönyörűséges táj, elképesztő kultúra, csupa barátság és kedvesség a helyiektől, nem véletlenül érzi itt jól magát mindenki! Egyszerűségében nemes, sokszínű és gazdag ez a vidék és az itt élők, és ha még tele is van minden négyzetméter turistákkal, a minőség és a hely szeretete, szelleme sosem hagyja el az itt élőket. Lehet akármennyire felkapott, olyan természetesek az itt élők, hogy mégis kiélvezhetjük a vidék minden szépségét és finomságait, és ha túllépünk az elsőként egyértelmű olasz kulináris csábításokon, a pizzán és a pastán, más helyi különlegességeket is megkóstolhatunk!

Gnudi, a meztelen ravioli >>

Pillekönnyű apró gombócka gnudi, egy tipikus toszkán fogás, ami tulajdonképpen a spenótos-ricottás ravioli vagy tortellini tölteléke – önmagában kifőzve. Tulajdonképpen mini túróbombócok sósan, iszonyatosan finom és egyszerű, a helyiek első fogásként fogyasztják, de önálló ételként is tökéletes kissé nagyobb adagban, egy jó kis salátával kísérve.

Panzanella, a toszkán kenyérsaláta >>

A panzanella a maradék, szikkadt kenyér újraélesztése egy ízletes paradicsomos salátában, amiben ugye bővelkednek az olaszok, de szerencsére mi is. A kissé átpirított és fokhagymával átdörzsölt kenyér magába szívja a paradicsom és a szósz levét, isteni finom a legegyszerűbb változatban is, de nagyon sokféle módon gazdagítható!

Ribollita, a toszkán zöldségleves >>

A nyaralni vágyó turiták ritkábban találkoznak ezzel a helyi levessel, ami a minestrone egyik változata. Csupa zöldség, íz és illat, mindig van benne fehér bab, és többnyire nagyobb adagaban készítik, mert felmelegítve még finomabb. Egyszerű, kiadós, igazi főnyeremény, ha egészségesebb olaszos ízekre vágyunk.

Cantuccini, a kihagyhatatlan keksz >>

Toszkánában kikerülhetetlen ez az édes falatka, egyfajta mandulás kétszersült, amit a helyiek édes desszertborba, az úgynevezett vin santóba vagy kávéba mártogatva fogyasztanak. Isteni finom, és otthon elkészíteni sem ördöngösség, tényleg nem! Videós receptben mutatjuk meg. 🙂

Ricciarelli, a toszkán pöfeteg-süti >>

Siena klasszikus és emblematikus aprósüteménye a ricciarelli, ami a ma oly népszerű nagyon csokis pöfeteg süti elődje. Eredetileg nem csokis, hanem mandulás és hófehér, de a csoki idővel győzött az eredeti recept fölött. Nem biztos, hogy hátrányára…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.