Írd be, mit keresel:

Az optimális felszereltség egy gamer gyereknek a játszószobába

Évről évre nő az elektronikus felületeken elérhető online játékokkal játszók száma. Már a gyerekeket is elérte ez a szórakozás, és a mostani pandémia és otthon töltött idő is növelni fogja a számítógépes játékokkal töltött időt mind a felnőttek, mind pedig a gyermekek körében. Az e-sport kedvelői számára a haladóbb korcsoportokban már versenyeket is szerveznek.

Szülőként az a legfontosabb feladat, azontúl, hogy észszerű keretek között kell tartani a játékidőt a gyermek korának megfelelően, hogy biztosítsuk számára azokat a technikai feltételeket, amelyek mellett nem szenved károsodást az egészsége.

Cookta - 2021.10.01.
Az optimális felszereltség egy gamer gyereknek a játszószobába

Mely szempontokra kell figyelni először?

Az első feladat, hogy ki kell találni, hogy hol legyen az a játszórész, ahol a gyermek vagy akár felnőtt eltölti a gamer játékokkal az idejét.

Érdemes ezt a lakrészt elkülöníteni, ugyanakkor megfelelő fényviszonyokat is kell biztosítani neki. Se túl sötét, se túl világos ne legyen.

Ezt követően át kell gondolni, hogy a jelenlegi asztal megfelel-e az órákon keresztül történő játszásnak. Ha nem, akkor érdemes egy új asztalra beruházni. Lényeges, hogy a bútorok kényelmesek és hatékonyak legyenek. A gamer asztalnak magasnak és szélesnek kell lennie, hogy elférjen rajta a billentyűzet, az egér és akár több monitor is, egyéb szükséges eszközök, írószerek, jegyzetek.

A nélkülözhetetlen bútordarabok

A gamer asztal beszerzése mellett elengedhetetlen a minőségi, ergonómiailag megfelelően kialakított szék. Sokan nem is gondolnák, hogy a hosszú távú üléshez mennyire meghatározó, hogy milyen a kialakítása az asztalnak és a széknek.

A Bonus Shop webáruház irodai székek kategóriája bőséges választékot kínál a gamerek számára is, hogy megtalálják a méretbeli és az egészségügyi szempontokat is kielégítő ülőalkalmatosságot.

A hagyományos és a gamer székek között több különbség is van.

A gamer székek kialakításuk révén sokkal jobban megkövetelik a használóktól a helyes testtartást. Kulcsfontosságú, hogy a háttámla 100-130 fokot zárjon be a padló felületéhez mérten. A szék így biztosítja, hogy egyenes legyen a gerincoszlop.

Szempont még, hogy üléskor a csípő magasabban helyezkedjen el, mint a térd. Nagyon lényeges, hogy csak olyan gamer széket vegyünk, amely számos ponton állítható, hogy igazítani tudjuk a magasságunkhoz. A gamer szék mindenképp karfás legyen, és jó dolog, ha a karfát is tudjuk szabályozni.

Egyéb felszerelések

A következő, szintén nagyon sarkalatos terület, az a szemünk. Ha a gyerek rászokik a gamerkedésre, akkor bizony a szeme lesz az első, amely ki lesz téve a veszélyeknek, ezért kiemelt fontosságú, hogy beszerezzünk neki egy kiváló minőségű gamer szemüveget. Így elkerülhetővé válik, hogy a gyerkőc fáradékony legyen, fájjon a szeme vagy a feje.

Továbbá nem árt, ha kényelmes a billentyűzetünk és csuklókímélő az egerünk. Mindenre oda kell időben figyelni, hogy elkerüljük a különféle mellékhatásokat. Az órákon keresztül tartó játékot időnként szakítsuk meg, erre figyelmeztessük a gyermekünket is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.