Írd be, mit keresel:

Adjunk plusz védelmet szervezetünknek a tél közeledtével

A téli időszak megkezdése előtt érdemes felkészíteni a szervezetünket, ugyanis ez az az időszak, amikor a megfázás és az influenza terjedése felgyorsul. Néhány egyszerű lépéssel könnyen adhatunk extra támogatást az immunrendszerünknek, mely segítséggel ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben az év leghidegebb hónapjaiban is.

Cookta - 2021.10.15.
Adjunk plusz védelmet szervezetünknek a tél közeledtével

Így védekezhetünk a betegségek ellen

A szervezet elsődleges védelmének érdekében az egyik legfontosabb lépés a kézmosás, ami napjaink koronavírusos időszakában még inkább fontossá vált.

Természetesen immunrendszerünk működése attól is nagyban függ, hogy mennyire vagyunk kipihentek, sportolunk-e rendszeresen, vagy megfelelő szintű-e a szervezetünk ásványianyag- és vitaminszintje.

Nem kérdés, hogy azok, akik figyelnek a tél beállta előtt a szervezet feltöltésére, jó eséllyel ússzák meg a hosszú hideg és sötét hónapokat betegségek nélkül. 

Léteznek bizonyos szuperélelmiszerek, amelyeket ha beépítünk az étkezésbe, kiemelt segítséget jelenthetnek a szervezet számára. Ilyen például az angol nevén „Royal Jelly”, a világon szinte minden országban ismert méhpempő is. Ennek a Bodó Méhészet által is előállított csodaszernek nagyon sok egészségügyi értelemben vett pozitív hatása van, és ezért érdemes rendszeresen fogyasztani.

A méhpempő tele van tápanyagokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, ezért fogyasztása az emberek számára is - kutatások által is bizonyítottan - rendkívül ajánlott.

A méhpempő tele van tápanyagokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, ezért fogyasztása az emberek számára is – kutatások által is bizonyítottan – rendkívül ajánlott.
Forrás:
https://bodomeheszet.hu/mehpempo

Miért segíti a szervezetet a méhpempő az influenzaszezon idején?

A méhpempő a méhek fejlődésében közrejátszó fehéres, gélszerű tápanyag, mely leginkább a méhkirálynő táplálásában játszik főszerepet olyannyira, hogy még az élettartamát is jelentősen megnöveli a társadalmuk többi méhegyedeihez képest. Ez a zselészerű anyag tele van tápanyagokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, ezért fogyasztása az emberek számára is – kutatások által is bizonyítottan – rendkívül ajánlott. 

Azzal, hogy jól energetizál, és támogatja az immunrendszert, kiemelten fontos azokban az időszakokban a fogyasztása, amikor más természeti forrásból kevesebb tápanyag jut a szervezetbe. Így akár a telet megelőzően, akár annak folyamán kitűnő forrás lehet az egészség támogatására. 

A méhpempő antibakteriális összetevőinek köszönhetően természetes antibiotikumként, de még gombaölő szerként is használható, így sok eseten nem csak a szervezet belső működésére, hanem a test külső problémáira is megoldást jelenthet. A királyi étek tápanyagait és vitaminjait tekintve, a test fizikai működése mellett az agyi működéshez is jelentős támogatást adhat. A méhpempő magas antioxidáns tartalma miatt képes a sejtek öregedési folyamatát is lassítani, mely ténnyel kapcsolatos kutatások arra jutottak, hogy még az Alzheimer-kór esetében is eredményes lehet a fogyasztása.

A méhpempő kinyeréséhez speciális eszközök szükségesek, ezért nem minden méhészet foglalkozik ezzel a tevékenységgel, de ahol találunk, ott érdemes lecsapni erre a különleges, tápanyagban gazdag vitaminbombára – szervezetünk meg fogja hálálni a rendszeres fogyasztását.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.