Írd be, mit keresel:

Nagy segítség kicsi fürdőszobák berendezéséhez

Sajnos nem mindenkinek adatik meg a nagy fürdőszoba, sokszor kis belmagasságú, kicsi alapterületű helyiség áll csak rendelkezésünkre. Ilyenkor azonban praktikus ötletekkel, kreatív megoldásokkal növelhető a térérzet. Mutatunk is pár trükköt!

Cookta - 2021.11.01.
Nagy segítség kicsi fürdőszobák berendezéséhez

A színek megfelelő kiválasztása

Alapvető dolog, amivel mindenki tisztában is van, hogy a fehér szín tágítja a teret. Nem szabad azonban csak fehér színűre tervezni a fürdőszobát, mert így túl sterilnek, ridegnek fog tűnni. Ha otthonosabbá akarjuk tenni a helyiséget, törjük meg a monotonitást! 

Mielőtt berendezzük a fürdőhelyiséget, gondoljuk át, milyen színű szanitereket választunk: a kád, a mosdókagyló és a WC-csésze színe is befolyásolhatja majd a festékválasztást.

Érdemes egy helyről beszerezni a fürdőszobai kellékeket, mert így stílusában harmonizálni fog minden egymással, és az alkatrészek is kompatibilisek lesznek. Az egyik legismertebb, Magyar Brands-díjat is kapott lakberendezési webáruház, a Homelux a fürdőszobák szakértője. Náluk prémium házhoz szállítás és beüzemelési lehetőség is kérhető a termékekre, ezért is megéri őket választani.

Kis terület – nagy trükkök

Trükkök vagy tükrök? Mindkettőről szó van egy kisebb alapterületű fürdőszoba esetén. A tükrökkel is növelhető a térérzet, ha van rá lehetőség, nyúljon a mosdón túl! 

Felszerelhető még LED világítás is a fürdőszobába, főleg, ha nincs bent ablak, minél több a fény, annál nagyobbnak tűnik majd a helyiség.

Szakemberek szerint a csempék, padlóburkolatok árnyalatával, méretével, anyagával is érdemes trükközni: apró mintákat nyugodtan használhatunk.

Jó dolog kellemes, lágy színekkel kísérletezni, vagy vastagabb, vízszintes vonallal megtörni az egyhangúságot.

Ugyanakkor a zuhanykabinok vagy a mosdókagylók esetében jobb, ha kerüljük a szögletes formákat: az ívek eleganciát sugallnak. Ráadásul nagyon praktikusak is: mellettük lesz hely egyéb apróságoknak.

A növények, illatgyertyák megfelelő elhelyezésével is otthonosabbá tehetjük a helyiséget, de ne tűnjön tőlük zsúfoltnak a fürdőszoba!

Még néhány praktikus tanács

A fürdőszobából a megfelelő bútorzat sem hiányozhat. Ebből is többféle színű, méretű, stílusú is található a Homeluxnál.

A helytakarékosság és a térérzet növelése érdekében a szakértők az úgynevezett lebegő bútorokat javasolják: a falra szerelhető alsószekrények láb nélkül valóban egyedi hatást keltenek. Alattuk van hely arra is, hogy a szükséges kiegészítőket elrendezzük.

A törölközők helyét is meghatározhatjuk kreatív módon: sokan hívei a nyitott polcoknak, ahol dizájnosan, szellősen tárolhatók például ezek is. 

Az is nagyon modern érzést kelt, ha a fürdőszobához kapcsolódó tárgyakkal viszünk egy kis színt az egyébként visszafogott helyiségbe. Szappanadagoló, WC-ülőke vagy a szennyestartó egymással összehangolt színben választva is megnyugtató hatást kelt. Egy hangulatos falmatrica is feldobhatja a helyiséget, növelheti a térérzetet, ha megfelelő mintát választunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.