Írd be, mit keresel:

Kisokos a beltéri ajtók kiválasztásához

Időnként jólesik otthonunk arculatán változtatni, amihez sokszor elég, ha csak átrendezzük a nappalit, vagy lecseréljük a régi textíliákat. A más színű függöny, szőnyeg, párnahuzatok egészen új külsőt kölcsönöznek a helyiségnek.

De mi a helyzet azokkal az elemekkel, amiket nem tudunk ilyen gyakran cserélni? Például ilyenek a beltéri ajtók, amik több évtizeden keresztül vannak szolgálatban, és észrevétlen jelenlétükkel adnak karaktert otthonunknak.

Az RS Ablak munkatársai összegyűjtötték, hogy milyen funkciókat tud ellátni egy jól megválasztott beltéri ajtó.

Cookta - 2021.11.03.
Kisokos a beltéri ajtók kiválasztásához

Ha nincs lakberendező

Sokan nem gondolnak rá, vagy egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy profi lakberendezővel konzultáljanak. Pedig sokszor egy tanácsadás is sokat segíthetne a rendelkezésre álló hely optimális kihasználásában vagy a nagyon eltérő stílusok keveredésének elkerülésében.

Szerencsére ma már rengeteg helyről inspirálódhatunk, sőt akár ingyenes programokkal készíthetünk méretarányos terveket otthonunkról. Ez felettébb hasznos, ha van időnk ilyennel szöszmötölni, mert előfordul, hogy amit kitalálunk, és ábrándjainkban nagyszerűen mutat, az a valóságban másképp fest.

Mit tudunk elérni egy jól kiválasztott ajtóval?

Lakásunk hátrányait tudjuk tompítani. Ha kicsi a kihasználható tér, akkor nem túl praktikus, ha még a nyíló ajtó is elvesz belőle. Nézzük meg a tolóajtó kínálatot a hagyományos helyett.

Van olyan része a lakásnak, ahova jó lenne egy kicsivel több természetes fény?

Ne zárjuk el teli ajtóval, inkább üvegbetéteset vagy akár teli üveg ajtót válasszunk. A savmart üvegek nem látszanak át, így akár fürdőszobába vagy a hálóba is nyugodtan használhatók.

Az ajtónak illeszkednie kell a környezetéhez, így azt is figyelembe kell venni, hogy milyen burkolat van / lesz körülötte. Parketta vagy járólap? A különböző lakberendezési stílusokra jellemző, hogy csak egy-két domináns színt használnak. Az Ön otthonában az ajtó színes lesz, vagy más fogja uralni a teret? Színes és műanyag nyílászárókat rendelhet az RS Ablaktól, akik a tanácsadástól a kivitelezésig mindenben segítenek Önnek.

Tudjon még egy picivel többet?

Bizonyos helyiségek esetében jó, ha van szellőzőrács az ajtón pl. wc, fürdő vagy gázkazán. Ha gyakran tartunk otthon házimozit, ami az átlagosnál picit hangosabb, viszont nem szeretnénk a szomszéd szobában alvó családtag nyugalmát zavarni, akkor plusz hangszigetelést is kérhetünk. Kisállatok mellé ajánlott a karcálló bevonat, hogy ne kelljen állandóan asztalost hívni vagy javítgatni.

Tehát egy jól kiválasztott ajtó segít még inkább a családunk igényeire szabni otthonunkat. Ha megtalálja a vállalkozást, akit meg szeretne bízni a munkával, nyugodtan kérdezzen, mert az évek alatt szerzett tapasztalataikból Ön sokat profitálhat, hogy valóban évtizedekig ne legyen gondja az ajtóira.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.