Írd be, mit keresel:

A leggyakoribb eszközök táskakészítéshez

Nincs is jobb, mint belevágni egy kézzel készített projektbe. Legyen szó egy számunkra fontos személy megajándékozásáról vagy arról, hogy épp saját magunk kedvére szeretnénk alkotni valami újat. Adunk egy kis segítséget, milyen eszközök szükségesek egy táska készítéséhez!

Cookta - 2021.11.03.
A leggyakoribb eszközök táskakészítéshez

Hogyan készíthetünk táskát?

Bár elsőre lehetetlen feladatnak tűnhet egy táska elkészítése, valójában nem bonyolultabb egy ruhadarab megvarrásánál. Jó, ha akad egy varrógép a közelben, de anélkül is rendkívül ötletes kreálmányokat hozhatunk létre.

Ha esetleg nem rendelkezünk varrógéppel, egy pár horgolótű vagy kötőtű, és néhány guriga fonal segítségével horgolhatunk vagy köthetünk is táskát! Akárcsak egy sál esetében, itt is ugyanúgy haladhatunk a sorokkal szemmértékkel, vagy internetről is tölthetünk le szabásmintát.

Jobb, ha nem egyből egy hatalmas, gigantikus hátizsákkal kezdjük a projektet! Helyette elsőként egy egyszerű vászontáskát is készíthetünk. Felhasználhatunk akár régi pólót, lepedőt is, de méteráruboltban is beszerezhetünk ehhez szükséges anyagot. 

A táska “testéhez” egy hosszú téglalapot kell kivágnunk, amelyet félbe hajtunk, és a két szélét összeöltjük. Ezután a füleknek két hosszú keskeny csíkot szabhatunk ki, majd azokat a táska belsejébe varrjuk két-két oldalról.

Vállpánt rögzítése

Táskák esetében a pántok rögzítésénél alkalmazunk különféle eszközöket, melyek eltérőek lehetnek a táska típusától és méretétől függően. Kisebb fajták esetében elegendő lehet egy vékony pánt, amelyet fém karabiner vagy fém karika segítségével stabilizálhatunk.

Ha például hátizsákot készítenénk, a hevedercsatok lesznek a legnagyobb segítségeink. Ezek esetében fontos odafigyelni, hogy a pánt szélességének megfelelő méretet válasszunk!

Ha például hátizsákot készítenénk, a hevedercsatok lesznek a legnagyobb segítségeink. Ezek esetében fontos odafigyelni, hogy a pánt szélességének megfelelő méretet válasszunk!

Ha például hátizsákot készítenénk, a hevedercsatok lesznek a legnagyobb segítségeink. Ezek esetében fontos odafigyelni, hogy a pánt szélességének megfelelő méretet válasszunk!
Forrás:
https://rovidarudiszkont.hu/kategoria/taskakellek-heveder-csat/

A táska minőségének megőrzése érdekében érdemes stabil és tartós eszközöket választani. Azonban még a legnagyobb óvatosság mellett is előfordulhat, hogy egy rögzítőeszköz megadja magát nagy terhelés következtében. Ilyen esetben sem kell kétségbe esni, hiszen könnyedén kicserélhetjük a meglévő kellékeket egy újra.

Tekintse meg a Rövidáru Diszkont kiváló táskakellékeit, és szerezzen be minden szükséges eszközt egy helyen!

Egyéb hasznos kiegészítők

Bár igyekszünk a táskákat felakasztva tárolni, néha előfordul, hogy csak a földön van hely számukra. Ilyenkor az anyag alsó része megsérülhet, kophat és könnyebben el is színeződhet.

Ez ellen nyújt kiváló megoldást az úgynevezett kopásgátló talp, amelyet a táska aljára rögzíthetünk. Ez a műanyag, szivacsokhoz hasonlító eszköz megvédi az anyagot, és könnyen tisztítható is. Így a táska hosszabb ideig szolgálhat minket, és még stabilabb is lesz az alján található rétegnek köszönhetően!

Tekintse meg a Rövidáru Diszkont széles kínálatát, válogasson a több száz hobbi-varrás termék közül, és találja meg kedvenc eszközeit!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.