Írd be, mit keresel:

Hogyan készíts házilag fejlesztőkártyákat?

A gyermekek életük első néhány éve meghatározó lesz egész életükben. Manapság egyre divatosabb a gyermekközpontú nevelés, amit nem csak óvodákban, iskolákban alkalmaznak, hanem a szülők is igyekeznek az otthoni tevékenységekbe játékosan, szeretettel, türelemmel bevonni az aprónépet.

Az egyik legnépszerűbb képviselője ennek a nevelési-oktatási módszernek Maria Montessori, akinek a hitvallása szerint a pedagógus és a szülő szerepe létfontosságú a gyermek életében. A TonerPartners.hu a híres 3 részes Montessori kártyák házilag történő elkészítéséhez ad ötletet.

Cookta - 2021.11.03.
Hogyan készíts házilag fejlesztőkártyákat?

Készíts 3 részes Montessori kártyákat!

A háromrészes Montessori kártyák többféleképpen felhasználhatók, így a gyermek életkorának megfelelően tudtok vele játszani, és bővíteni az ismereteit. A kártya részei a következők: 

  • Az egyik kártya felső részén egy kép / ábra / illusztráció szerepel (A)
  • Ugyanennek a kártyának az alsó felén a kép neve áll (B)
  • A másik kártyán egyben látható a kép és a neve is (C – önellenőrzés)

Minden kártyát tehát duplán kell kinyomtatni. Az egyik kártyáról ollóval vágd le a kép megnevezését, míg a párját egyben kell hagynod. Ezt hívják önellenőrző kártyának, így a gyermek saját maga is tudja, hogy melyik képet kell esetleg többet gyakorolnia.

A háromrészes Montessori kártyák többféleképpen felhasználhatók, így a gyermek életkorának megfelelően tudtok vele játszani, és bővíteni az ismereteit.

A háromrészes Montessori kártyák többféleképpen felhasználhatók, így a gyermek életkorának megfelelően tudtok vele játszani, és bővíteni az ismereteit.
Forrás:
https://www.tonerpartners.hu

Indulhat a nyomtatás!

Ha összeállítottad a gyakorolni kívánt témakör kártyáit, akkor kezdődhet a nyomtatás. Élvezetesebb a játék, ha nem fekete-fehér képek szerepelnek a játékon, hanem színesek. A színes nyomtatásokhoz a tintasugaras nyomtatók a legalkalmasabbak, mert valósághű, életteli színátmeneteket tud létrehozni.

Természetesen ha lézernyomtatód van otthon, emiatt nem kell másikat beszerezned, az is teljesen megfelel a célnak. Érdemes a kép felbontását minél nagyobbra állítani, ami legalább 600 DPI-t jelent.

Extra tipp a TonerPartners.hu csapattól: a színesben történő nyomtatás drága szórakozás. Hogy ne kelljen lemondanod róla, de spórolni is tudj, érdemes kompatibilis tonert beszerezned. Ezeknek a festékkazettáknak a minősége megegyezik az eredeti minőségével, de jelentősen kedvezőbb az áruk.

A TonerPartners.hu webáruház kínálatában a legnépszerűbb gyártók nyomtatóihoz tudsz rendelni kompatibilis tonert, például a Canon 545 XL esetén kapsz fekete+színes patront is, olcsóbban, mint az eredeti lenne, és még garanciát is vállalnak érte.

Az utolsó simítás: laminálj

Ahhoz, hogy a kártya minél strapabíróbb legyen, érdemes laminálni. Így nem fog gyűrődni, vagy elázni egy véletlenül kiömlött pohár üdítőtől. A nyomtatáshoz használhatsz könnyebb kartont is, ez is ad egy plusz merevséget a lapoknak. A lamináláshoz 125 mikron vastagságú, matt fóliát használj. Illeszd a kártyákat a zsebbe, várd meg, amíg a lamináló eléri a kellő hőmérsékletet, majd helyezd a fogadó nyílásába. A kártyákból egy-egy példányt vágj szét a fentebb leírtak szerint, majd tedd be a laminálóba még egyszer, hogy a levágott részeknél is összetapadjon.

Jó játékot kívánunk!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.