Írd be, mit keresel:

Praktikus öltözködési tippek téli horgászatokhoz

Miért kiemelten fontos a réteges, megfelelő öltözködés a téli horgászatok ideje alatt? Miért nem célszerű félvállról venni a kérdéskört? Illetve miért szükséges kiemelt fordítani arra, hogy vastag lábbelit viseljünk télen a vízparton?

A felsorolt kérdések mindegyikére választ fogunk adni a bejegyzésben. Igyekszünk a lehető legfontosabb tippekkel, tanácsokkal és javaslatokkal segíteni abban, hogy ne kelljen fagyoskodni a várva várt téli horgászatokon.

Cookta - 2021.11.04.
Praktikus öltözködési tippek téli horgászatokhoz

Lássuk, miért értékelődik fel a késő őszi és téli pecáknál az öltözék fontossága!

Aki kénytelen volt akár egyszer is vacogva üldögélni hosszú órákon át a horgászbotok mellett, az pontosan ismeri ennek a tényezőnek a jelentőségét. Nyáron akár még vehető félvállról az öltözet kérdése, de a téli horgászatok ideje alatt ez nem játék.

Amikor ugyanis az ember egyszer is átfázik, onnantól kezdve drasztikusan csökken a komfortérzet. A peca élménye máris elromlik és nem vágyunk másra, mint a meleg otthon kényelmére.

Szerencsére némi tudatossággal és tervezéssel ez sikeresen elkerülhető. Mindjárt meg is osztjuk az erre vonatkozó tippeket, különösen a lábbelikre fókuszálva.

Egyfajta univerzális, sokszor bizonyított lábbeli a hamisítatlan decemberi, januári és februári horgászatok idejére a gumicsizma.

Egyfajta univerzális, sokszor bizonyított lábbeli a hamisítatlan decemberi, januári és februári horgászatok idejére a gumicsizma.
Forrás:
https://tacklebait.hu/Ruhazat/Termoruhak

Miért érdemes külön figyelmet szentelni a lábbeliknek téli horgászatoknál?

Késő ősszel és télen a vízpartok környékének egyik jellemző sajátossága a dermesztő hideg, valamint a sokszor nyirkos és ingoványos talaj. Ami szárazon is roppant kellemetlen, pláne egy nemkívánatos beázás esetén.

Ezt amennyire csak lehet, kerülni kell. Akár a cserkeléssel járó pergető horgászat, akár bármelyik másik módszer van tervben, egy bélelt és vastag lábbeli legyen a kiindulási alap. A szokásos termo téli horgász ruha mellett erre is erősen javasolt figyelmet fordítani. A TackleBait.hu horgász webáruházban hatalmas kínálatból választhatsz!

Felmerülhet persze kérdésként, hogy pontosan milyen lábbelit érdemes felvenni egy-egy komfortos téli peca kedvéért? Mindjárt rá fogunk térni az erre vonatkozó releváns tanácsokra is.

Konkrét tippek ahhoz, hogy a legnagyobb hidegekben se fázzon a lábunk!

Egyfajta univerzális, sokszor bizonyított lábbeli a hamisítatlan decemberi, januári és februári horgászatok idejére a gumicsizma. Persze csak és kizárólag minőségi változatban, ami elsőrendű anyaghasználattal és precízen kidolgozott szerkezettel védi a lábakat.

Még inkább kedvező megoldás az, ha a biztonság kedvéért még bélést is tudunk tenni a gumicsizma belsejébe. Így jó eséllyel akkor sem kell tartani a lábakat érintő hidegtől, ha a horgászat egy helyben ülősnek ígérkezik.

Ami a szóba jöhető modelleket és márkákat illeti, a Delphin által forgalmazott BRONTO termocsizma nagyszerű választást jelenthet. De hasonlóan jókat lehet elmondani az OUTDOOR EVA termocsizmák esetében is.

Ezek ismert és elismert márkák minőségi termékei. Megéri rájuk áldozni és beruházni rájuk, hiszen a használatuk rendkívül sokat érő komfortos órákat eredményezhet a téli pecák ideje alatt. Velük semmilyen hideg nem tántoríthat el egy fantasztikus fogástól!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.