Írd be, mit keresel:

Milyen módszerek közül választhatunk, ha a padló szigeteléséről van szó?

Az otthonunk komfortját sok körülmény befolyásolhatja, de abban biztosan mindenki egyetért, hogy az egyik ilyen dolog a lakás kellemes hőmérséklete. Az otthonosság érzetéhez az is hozzátartozik, hogy nem érezzük azt, hogy szinte sugárzik a hideg a falakból és a padlóból. Mi lehet minderre a tökéletes válasz? A hőszigetelés!

Cookta - 2021.11.04.
Milyen módszerek közül választhatunk, ha a padló szigeteléséről van szó?

A hőszigeteléssel járó előnyök

Az épület hőszigetelésével rengeteg pozitív dolog jár együtt. Ilyen például az, hogy télen kevesebbet kell költenünk a fűtésre, nyáron pedig a villanyszámla lehet alacsonyabb, hiszen a kívánt hőmérsékletet a szigetelésnek köszönhetően sokkal hatékonyabban fogják megőrizni a falaink. 

Mivel így az energiával is takarékoskodunk, ezért ez egy környezettudatos választás is egyben, de az az előny is ígéretes, hogy kevésbé leszünk kiszolgáltatva az egyre emelkedő energiaáraknak.

Kevésbé szoktak gondolni rá, de a lakás hőszigeteléséhez hozzátartozik, hogy nemcsak a falakkal foglalkozunk, hanem a tetőtér és a padló szigeteléséről sem feledkezünk meg. Vajon miben különbözik ezek szigetelése a homlokzat szigetelésétől?

Nem illik minden anyag mindenhová! 

A szigetelés az szigetelés! Ez vajon igaz? Nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen nagyon sokféle szigetelőanyag létezik, és mivel nem egyformák sem a tulajdonságaik, sem az áruk, ezért nagyon fontos, hogy okosan válasszunk közülük. 

A tető szigeteléséhez például az üveggyapot és a kőzetgyapot javasolt, míg a padló szigetelése egy külön kategóriának számít.

alh cookta 59

Forrás:
https://hozo-hoszigeteles.hu/hoszigetelo-anyagok/padlo-szigetelese

Mivel szigetelhetjük a padlót? 

A padló szigeteléséhez többféle anyagot is alkalmazhatunk, kezdve a legkedvezőbb árú hungarocelltől, a grafitos polisztirolon keresztül a kőzetgyapotból készült szigetelőlapok is alkalmasak a padlóhoz. 

A Hozo hőszigetelés webáruház padló szigeteléséhez kínált anyagai a legmagasabb minőségben állnak rendelkezésre, mégis kedvező áron szerezhetjük be őket. Habár ezek a lépésálló szigetelések egyformán megfelelnek a padló, sőt, akár a födém szigetelésére is, természetesen van olyan, ami jobban beválhat bizonyos szituációkban.

Érdemes például átgondolni, hogy a padló szigetelése egyben azzal is együtt jár, hogy maga a padló is magasabb lesz, s így hatással van például az ajtók helyzetére is. Ebből a szempontból például fontos tulajdonsága a grafitos hungarocell-lapoknak, hogy sokkal vékonyabb rétegben tudják ugyanazt a szintű hőszigetelést biztosítani, mint amire a hagyományos hungarocell képes.

Különleges lehetőséget kínálnak a lépéshanggátló szigetelőlapok, amelyekkel egyszerre gondoskodhatunk a hangszigetelésről és a hőszigetelésről is. Ezek a lapok kiemelkedő rugalmasságukkal egyszerűen elnyelik a lépések keltette zajokat.

Még egy izgalmas megoldás a könnyűbeton, amely felhasználásával egyszerre betonozhatunk és javíthatunk a hőszigetelési tulajdonságokon is. Használhatjuk építkezésnél, illetve olyan helyzetekben is, amikor egyenetlen vagy lejtős padlót szeretnénk helyrehozni.

Válasszon tudatosan a lehetőségek közül!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.