Írd be, mit keresel:

Ötletek az otthon töltött baráti estékhez

A pandémia idején bizony nap, mint nap különféle lezárásokra számíthatunk. Ez pedig eléggé váratlanul véget vethet a közösen eltervezett programoknak. Amúgy is, előfordulhat, hogy pusztán csak nincs kedvünk elmenni egy szórakozóhelyre, vagy nem akarunk erre költeni. Számtalan olyan dolog van viszont, ami kitűnő kikapcsolódást jelenthet számunkra barátainkkal akár otthon is.

Cookta - 2021.12.01.
Ötletek az otthon töltött baráti estékhez

Bográcsozás és nyársalás

Ideális központi eleme lehet a baráti összejövetelnek valamilyen szabadtéri sütögetés vagy főzőcskézés – természetesen csak azok számára, akik kertes házban laknak. Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolnunk, már egy pár szelet szalonnát nyárson sütögetni a tűz körül is kellemes élmény lehet. A tűz mellett közösen ücsörögve egy pohár itallal hamar izgalmas beszélgetések közepette találhatjuk magunkat. Az ilyen meghitt környezetben könnyen megered az ember nyelve. Szervezzünk tehát egy csinos kis kerti partit barátainkkal, garantáltan jó móka lesz.

Szabadtéri játékok

Szintén összehozhatja a barátokat egy közös labdajáték a hátsó udvarba, mondjuk foci vagy kézilabda. Emlékszünk még azokra a régi gyerekkori emlékekre, mikor barátainkkal iskola után elmentünk rúgni a bőrt? Miért kellene, hogy másképp legyen csak azért, mert felnőttünk? Vonjunk be mindenkit a játékba, szórakozzunk és érezzük jól magunkat. Ha esetleg akadnak olyanok is társaságban, akik nem kedvelik az adott játékot, kérjük fel őket bírónak, pontszámlálónak vagy bármilyen aktív szerepre.

Mozizás

Ne hagyjuk, hogy a rossz idő vagy a panellakás elvegye a szórakozásunk. Azok számára, akik nem rendelkeznek saját udvarral, számtalan beltéri program áll rendelkezésükre. Az egyik ilyen klasszikus például a közös moziest szervezése. Nincs is annál jobb, mint mikor összeülünk barátainkkal egy szombat este, hogy közösen megnézzük kedvenc filmünket. Egy kis rágcsálnivaló, pár pokróc, és máris megvan a közös program alapja.

Klasszikus játékok a lakásban

Számtalan érdekes beltéri játékot találhatunk, amelyek összehozzák az embereket. Nem véletlen, hogy a különféle kocsmák és pubok is mindig tartottak ilyen játékokat. Egy biliárdasztal persze elég impozáns játékplatform lehet, de nem a legolcsóbb. Akkor se búsuljunk viszont, ha épp erre nem telik. Egy darts táblát például már fillérekért kaphatunk, és kiváló szórakoztatást nyújthat az általunk szervezett baráti esten. Ahogyan a kártyázást is ide sorolhatjuk. Egy pakli kártyával számtalan érdekes játékot játszhatunk, amibe mindenkit be tudunk vonni.

Láthatjuk tehát, hogy nem szükséges méregdrága pubokba beülnünk csak azért, hogy legyen egy kellemes esténk barátainkkal. Sajnos a digitalizáció egyre inkább elfelejteti velünk, milyen jó is volt gyerekként közösen játszani és beszélgetni. Becsüljük hát meg kapcsolatainkat, és elevenítsük fel ezeket az élményeket. Talán másodszorra már azok lelkesednek majd legjobban az ötletért, akik először kétkedve fogadták összejövetelünk szervezését. Merjünk hát nyitni az új dolgok felé, ha még idegen volna számunkra az ilyen hétvégi programok szervezése.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.