Írd be, mit keresel:

Haladó lakberendezés – ilyen a modern függönykarnis

Az emberek többsége szerint a lakberendezés csupán a bútorok összehangolásában merül ki, pedig jól tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik. A függönykarnis kiválasztásával például sokan nem is annyira bajlódnak, de egy minőségi darab nemcsak az ablaknak, hanem az egész helyiségnek képes teret adni.

Legyen szó szimpla, dupla, fúrás nélküli, állítható hosszúságú és térelválasztóként is alkalmazható termékekről, ízlésesen dobható fel a környezet segítségükkel.

A következő pár sorban tehát ezeket a hasznos kis apróságokat vesszük górcső alá. 

Cookta - 2021.12.01.
Haladó lakberendezés – ilyen a modern függönykarnis

Honnan tudjam, hogy melyik a nekem való?

A függönykarnisnak eleget kell tennie az egyedi és a függöny által támasztott igényeknek is. Szerencsére néhány szempont figyelembevételével könnyen rájöhetsz, hogy melyik darab passzol igazán a te lakásodba. 

A karnis rúd mindig legyen 15-30 cm-rel hosszabb az ablaknál, mindkét oldalon, így kellő mennyiségű természetes fény árad majd be a szobába!

Könnyebb függönyök esetében a mennyezetre szerelt függönysíneket érdemes választani. Amennyiben sötétítő és fényáteresztő függönyöket is feltennél, akkor a dupla sínek kellenek neked!

Nem mindegy az sem, hogy milyen vastag a függöny, mivel ez mutatja meg, hogy milyen síntávolságú karnis illik hozzá. A súlyosabb függönyök továbbá masszívabb rudakat igényelnek. A hosszú rudakat több tartóval kell ellátni!

A teleszkópos karnisokat nagyon szeretjük, mivel könnyen állítható a hosszuk, így nem kell méregetnünk az ablak körül.

A teleszkópos karnisokat nagyon szeretjük, mivel könnyen állítható a hosszuk, így nem kell méregetnünk az ablak körül.
Forrás:
https://www.designmarket.hu/

Függönysín vagy rúdkarnis

A függönysín a modern otthonok legfőbb kiegészítője. Ha ügyes vagy, még egyfajta rejtett karnis is kialakítható belőle, persze ez csak álmennyezet megléte mellett esélyes. Ha ezt a módszert választjuk, akkor a hangsúlyt magára a függönyre helyezzük, a karnis pedig elvész a környezetben.

A rúdkarnis már a súlyosabb függönyökkel is megbirkózik, s a megjelenése is egyértelműen határozottabb. Kapható fa és fém változatban is, viszont a sárgaréz és a nikkel karnisokon általában csak egy fényáteresztő függöny fér el. 

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan kombinálhatod az egyes lehetőségeket, és te is újszerű megoldásokat keresel, akkor nézelődj a Desigmarket modern függönykarnis kínálatában!

Egyedi design karnisok

A teleszkópos karnisokat nagyon szeretjük, mivel könnyen állítható a hosszuk, így nem kell méregetnünk az ablak körül. Ezek között manapság mindenféle design darab megtalálható. Az Umbra Twilight jellegzetes kanyargós kialakításának köszönhetően biztosan feldobja majd a helyiséget! Ez tulajdonképpen egy nikkel-acél színű, dupla, állítható termék.

Kaphatóak ettől letisztultabb, fehér és fekete árnyalatú karnisok is, sőt kísérletezhetsz arany és sárgaréz színű változatokkal is! Ebben a CAPPA márka termékei is segítenek neked, melyek megtalálhatók a lakberendezési webshop kínálatában!

Az önfeszítő karnisokat már két fal közé vagy ablakkeretbe tehetjük be, így nem kell a fúrással sem bajlódnunk. Viszont éppen ezért sem tud szélesebb lenni az ablaknál.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.