Írd be, mit keresel:

Ilyenek a jó mozgásfejlesztő kültéri játékok

Játék a szabadban? A gyerkőcök alig várják, hogy kitavaszodjon, és újra játszhassanak kint az udvaron, a parkban, a játszótéren. A kültéri játékok kora tavasztól késő őszig képesek lekötni az izgő-mozgó csemetéket. A legjobb, legmenőbb szabadtéri játékokat mutatjuk most be.

Cookta - 2021.12.02.
Ilyenek a jó mozgásfejlesztő kültéri játékok

Népszerű kültéri játékok kicsiknek

A gyermekek a növekedésük során számos készséget elsajátítanak. Ezek többsége játékos módon történik, hiszen a játék az a tevékenység, amely tanít és szórakoztat is egyben. A különböző életszakaszokban más-más képesség fejlődése kerül előtérbe.

A csecsemőkortól kezdve az óvodáskorig az úgynevezett nagymotoros mozgás fejlesztése a cél: a kúszás-mászás, a járás, majd a futás, ugrálás megtanulása az elsődleges feladat.

A kicsik számára jó terep lehet kezdetben a játszószőnyeg, amin akár az átfordulást is gyakorolhatják, ezt kint a szabadban is leteríthetjük jó idő esetén.

Később a húzogatós és tologatós játékok, járássegítők kerülhetnek előtérbe, melyeket szintén kivihetünk az udvarra is. 

Egyik legfontosabb fejlesztőeszköz, játék 1-2 éves korban a hinta. Ha bent a szobában már használtatok csepphintát, akkor ismerős lesz a babának a hintázás, odakint még nagyobb örömmel fogja végezni.

Bicikli, tricikli, roller

Természetesen a kültéri játékok bemutatásakor nem maradhatnak ki a gyerekjárművek sem. A tricikli, azaz a háromkerekű kerékpár lesz az első, amivel a baba megismerkedik. Ha már stabilan ül, választható számára egy többfunkciós járgány. Kezdetben még nem fogják tekerni, a szülőnek kell kormányoznia, de hamarosan az önálló triciklizésnek is eljön az ideje.

Ezt követően a roller, a futóbicikli, majd végül a kerékpár használata is gyerekjáték lesz a gyerkőcök számára. 

Még izgalmasabb a tekerés, ha van valami érdekes, különleges dolog, amivel egyedivé tehető a jármű. A Baby Lion bababolt kínálatában nemcsak az előbb felsorolt járgányok, hanem a hozzájuk való kiegészítők is beszerezhetők. 

Nagyon jópofa például a kormányra szerelhető Disney szélforgó. A gyerek kedvenc mesehőse is tanúja lehet annak, milyen gyorsan is lehet biciklizni. És mennyire vicces, ahogy forog közben a szélkerék! 

Nagyon jópofa például a kormányra szerelhető Disney szélforgó. A gyerek kedvenc mesehőse is tanúja lehet annak, milyen gyorsan is lehet biciklizni.

Nagyon jópofa például a kormányra szerelhető Disney szélforgó. A gyerek kedvenc mesehőse is tanúja lehet annak, milyen gyorsan is lehet biciklizni.
Forrás:
https://babylion.hu/spl/670822/Kulteri-jatekok

További kültéri játékok: elektromos autók, ugrálójátékok

A Baby Lion webáruházból másféle járgányok is beszerezhetők. Nagyon népszerűek például az 1-5 éveseknek való elektromos kisautók. Ezekbe csak be kell ülniük a gyerekeknek és máris indulhatnak!

Vannak csak távirányítóval működő kocsik, de olyanok is, amik pedállal is hajthatók, előre és hátra is mozognak. Teljesen olyanok, mint a valódi menő sportautók, dzsipek.

Még egy vicces kültéri játékot ajánlunk figyelmedbe: a gumiugrálókat! Ezek a felfújható állatok a 2-3 évesek számára nyújtanak felhőtlen szórakozást. Bent és kint is használhatók, így nagyon praktikusak: bármikor elő lehet őket szedni. A folyton mozgó gyerkőcöknek bármelyik állatfigurás ugrálójáték ideális lehet egész évben.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.