Írd be, mit keresel:

Nem tanítják az iskolában, pedig kellene: a viselkedéskultúra

Vannak olyan emberek, akik jól neveltek, míg mások nem mindig tudják, mi az illem. A viselkedéskultúra alapszabályait pedig mindenkinek ismernie kellene. Szerencsére van még olyan hely, ahol ezt tanítják.

Cookta - 2021.12.02.
Nem tanítják az iskolában, pedig kellene: a viselkedéskultúra

Az illemtani nevelés kérdése

Élénk vita folyik arról ma is a társadalomban: kinek a dolga megtanítani a gyerekeknek, mikor, mit illik tenni, hogyan kell helyesen viselkedni. Sok minden tartozik az illemtan témakörébe: a köszönéstől kezdve az öltözködésen át az ajándékozásig. 

Persze a szülők megtanítanak pár alapvető dolgot a gyermekeiknek, és az iskolákban is szentelnek erre figyelmet a tanárok, de még így is sok a bizonytalanság. Ki nyújtson először kezet kinek? Mit kell felvenni egy állásinterjúra? Szabad-e majd tegezni a főnökömet? Divat még a névjegykártya? 

Ezekre a kérdésekre nemcsak a nagybetűs életbe kilépő diákok nem tudják a választ, hanem sokszor még a felnőttek sem. Éppen ezért érdemes protokoll ismereteket tanulni.

Hol lehet tanulni?

Korábban volt az iskolákban viselkedéskultúra nevű tantárgy, ám ma már csak elvétve, a szakmai oktatás keretében tanulhatják ezt a diákok. Persze az alapvető etikett szabályokkal tanórán kívül is ismerkednek a tanulók az intézményekben, de egységes, mindenre kiterjedő tananyag nem létezik. 

Szerencsére azonban egyre több helyen hirdetnek online tanfolyamokat e témakörben, így egy illemtan képzés bárki számára elvégezhetővé válik. A MOE Rendezvényakadémia Üzleti kommunikáció és viselkedéskultúra kurzusa több szempontból is jó választás lehet azoknak, akik szeretnék megtanulni, mikor, hogyan illik viselkedni.

Ez az online tanfolyam nemcsak protokoll szakembereknek szól, akik bővíteni kívánják tudásukat, hanem átlagos embereknek is. Talán nincs is olyan egyén, akinek ne lenne szüksége az itt megszerezhető tudásra. Mindannyian dolgozunk, társaságba járunk, kommunikálunk idegen emberekkel is, így be kell tartanunk a viselkedéskultúra alapszabályait.

Mit lehet tanulni egy viselkedéskultúra tanfolyamon?

A MOE Rendezvényakadémia kurzusán 19 modul van, nagyon részletesen veszik sorba az illemtanhoz kapcsolódó témaköröket. Csak néhány ezek közül: Illemtani alapfogalmak, Az első benyomás jelentősége és fontossága, A köszönés és annak formalitása.

Ez a három tananyag költségmentes regisztrációt követően elérhető, ha valaki pedig bővebb ismeretekre vágyik, beiratkozhat a teljes kurzusra. Korlátlan ideig hozzáférhet a többórás videóanyaghoz, és a végén tanúsítványt is szerezhet protokoll ismeretekből. Az üzleti kommunikáció minden témakörét érinti a tanfolyam, még a delegációk fogadását vagy az étkeztetések, ajándékozások protokollját is. 

És ami még mellette szól: nem kell várni senkire, az online kurzus azonnal elkezdhető! Mindenki a maga tempójában haladhat, ismert szaktekintélyek oktatnak, a képzés teljesen gyakorlatorientált. A cél pedig: az üzleti kapcsolatépítés mesterévé válni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.