Írd be, mit keresel:

Vajon tényleg minden fejben dől el?

Valószínűleg mindenki hallotta már a mondást, miszerint “nincs lehetetlen, csak tehetetlen”. Nyilván vannak olyan esetek, amikor ez a bölcsesség nem állja meg a helyét, az viszont kétségtelen, hogy rengeteg olyan dolog akad az életben, ami igenis fejben dől el. 

Cookta - 2021.12.02.
Vajon tényleg minden fejben dől el?

A gondolatok teremtő és pusztító ereje

Vegyük a tipikus pohár vízről szóló példát. Eléd tesznek egy pohár vizet, ami csak félig van megtöltve. Mi az első gondolatod? Lehet, hogy félig telinek látod, lehet, hogy félig üresnek. Mindkét esetben ugyanarról a pohárról beszélünk, a különbség csupán abban van, hogy miképp értelmezed, amit látsz. Mitől függ mindez? Tőled, a gondolataidtól.

Az élet is hasonlóképpen működik. Mindenkivel történnek jó és rossz dolgok, de közel sem mindegy, hogy hogyan gondolunk rájuk. A velünk zajló eseményeket sokszor nem tudjuk befolyásolni, ám az nagyon is rajtunk múlik, hogy hogyan reagálunk rájuk. 

Az az ember, aki mindennek csak a rossz oldalát látja, saját mentális börtönét teremti meg a negatív gondolataival, és elhiteti magával, hogy a világ egy szörnyű hely, ahol semmi jóra nem számíthat. Ez a hozzáállás előbb vagy utóbb szorongáshoz, depresszióhoz és pánikbetegséghez vezethet.

Aki viszont képes arra, hogy mindent a pozitív oldaláról közelítsen meg, sokkal boldogabb életet élhet, noha közel sem biztos, hogy kevesebb gonddal kell szembenéznie. Csupán nem hagyja, hogy maga alá gyűrjék a negatív gondolatok. 

Ezért van az, hogy például egy szerény körülmények között élő, egyedülálló, vagy egy testi fogyatékossággal született ember is lehet boldog és kiegyensúlyozott. Hiszen mindezt fejben döntötte el, és ennek mentén gondolkodik.

Hogyan lehetünk felelősek a saját boldogságunkért?

Az emberek többsége hajlamos felnagyítani a problémáit, és túl nagy jelentőséget tulajdonítani a negatív eseményeknek. Ez a fajta “mindent vagy semmit” gondolkodás az egyik leggyakoribb kognitív torzítás, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne megszabadulni tőle. 

A lehető legrosszabb taktika, ha a negatív gondolkodásod miatti szorongásodat például alkohollal, tudatmódosító szerekkel vagy kémiai nyugtatókkal próbálod orvosolni. Ezekkel ugyanis csak még tovább rontasz a helyzeten.

A természetes stresszoldók kíméletesen, mégis hatásosan, függőség veszélye nélkül segítenek csökkenteni a panaszokat, előidézni a nyugodt tudatállapotot, biztosítani a pihentető alvást. Ez azonban csak az első lépés. A következő a gondolkodásmód megváltoztatása, ami pedig igenis fejben dől el. 

A természetes stresszoldók kíméletesen, mégis hatásosan, függőség veszélye nélkül segítenek csökkenteni a panaszokat, előidézni a nyugodt tudatállapotot, biztosítani a pihentető alvást.

A természetes stresszoldók kíméletesen, mégis hatásosan, függőség veszélye nélkül segítenek csökkenteni a panaszokat, előidézni a nyugodt tudatállapotot, biztosítani a pihentető alvást.
Forrás:
https://www.myrobalanmed.com/nepa-gyogynoveny-kapszula-a-nyugodt-tudatert

3 egyszerű tipp a negatív gondolatok száműzésére

  1. Koncentrálj a jelenre! Miért bánkódnál azon, ami a múltban történt, esetleg aggódnál olyan jövőbeli dolgok miatt, amik lehet, hogy be sem következnek? Élj a mában, és a jelenben tégy meg mindent azért, hogy a jövőd boldogabb legyen!
  2. Ne hagyd, hogy a negatív gondolataid uralkodjanak rajtad! Mindig próbáld meg más szemszögből is megközelíteni az adott problémát!
  3. Koncentrálj arra, amitől jobban érzed magad! A gondterhelt töprengés helyett szánj több időt a hobbidra vagy a kikapcsolódásra!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.