Írd be, mit keresel:

Miben mások a férfi kozmetikumok, mint a nőiek?

A két nem közötti különbségek a bőrápolás területén is megmutatkoznak, a férfi kozmetikumok más sajátosságokra reflektálnak, mint a nők számára készítettek. A testi, lelki és szokásbeli különbözőségek mellett a férfi kozmetikumokra vonatkozóan az egyszerűség és a könnyű használhatóság is fontos szempont. 

Manapság már nem csak a nők privilégiuma a mindennapos bőrápolás, a férfiakban is egyre inkább megvan az igény rá. Habár a nők és férfiak bőre azonos felépítésű, mégis sokban különbözik egymástól, emiatt a férfiak számára másfajta kozmetikumokra van szükség.

Cookta - 2021.12.02.
Miben mások a férfi kozmetikumok, mint a nőiek?

Miben különbözik a férfi és a női bőr?

Annak ellenére, hogy struktúrájában megegyezik a férfiak és nők bőre, mégis lényeges különbségek mutatkoznak a két nem felhámja között, amelyek indokolttá teszik a differenciált bőrápolást. 

Kimutatták, hogy a férfiak bőre kb. 20%-kal vastagabb, mint a nőké.

A férfiak az androgén hormonok hatására erőteljesebben verejtékeznek, valamint zsírosabb a bőrük.

A férfiak bőre elasztikusabb, nagyobb a vízmegkötő képessége, emiatt később és másként öregszik. A nőkéhez viszonyítva mintegy 10 évvel később jelentkezik a férfiaknál a bőr öregedése, az első mimikai ráncok megjelenése. 

A férfiak kötőszövete stabilabb, feszesebb tartást ad a zsírszöveteknek, emiatt nem alakul ki náluk pl. a narancsbőr.

Férfi bőrápolás legfőbb jellemzői

A férfiak többsége naponta borotválkozik, ami a legjobb borotvák ellenére is megviseli az arcbőrüket, számos mikrosérülés keletkezik rajta, amely táptalaja lehet a baktériumoknak, gyulladt arcbőrt eredményezve.
Érdekel a férfi szépségápolás, szívesen olvasnál a témában? A #Barba Italiana blogoldalán sok érdekességet megtudhatsz, ami segíthet a megfelelő bőrápolási szokások kialakításában.

A hormonok miatti bővebb verejtékezés, a zsírosabb bőr más összetevőjű férfi kozmetikumokat kíván, ennek okán jelentek meg a piacon a férfi arc- és testápoló termékek.

Nemcsak az arcbőr, hanem a haj- és testápolásban is mások a férfiak igényei, ami egyrészt megmutatkozik a férfias illatokban, másrészt a komponensekben. A férfiak a bőrápolásban is gyakorlatiasabbak a nőknél, ezért számukra egyszerűbb rutinra van szükség. 

Borotválkozás után tonizálni szükséges az igénybevett bőrt, hogy csökkentsük a kipirosodást, és az apróbb hámsérüléseket.

Borotválkozás után tonizálni szükséges az igénybevett bőrt, hogy csökkentsük a kipirosodást, és az apróbb hámsérüléseket.
Forrás:
https://shop.barbaitaliana.hu

A férfi bőrápolás menete

Az ápolt külső férfiaknál épp olyan fontos, akár a nőknél, hiszen a jó megjelenés alapja a legszembetűnőbb: az egészséges és gondozott bőr.

A legnagyobb különbség a borotválkozás. A férfi arcápolás reggelente ezzel indul. Persze hasznos, ha megelőzi egy, nem csak vízzel történő arctisztítás. 

Borotválkozás után tonizálni szükséges az igénybevett bőrt, hogy csökkentsük a kipirosodást, és az apróbb hámsérüléseket. 

Ezt követheti a hidratálás, fényvédelem, hiszem a férfiak bőre éppúgy megszenvedi a napsugarak káros hatásait. Persze esetükben az életmódtól, bőrtípustól és bőrproblémáktól függően a bőr későbbi öregedése miatt elég csak a harmincas, negyvenes években elkezdeni a bőr táplálását. 

Férfiként is mindenképp olyan bőrápolókat válassz, amelyek természetes alapanyagokból készülnek, és a bőrtípusodnak megfelelőek. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.