Írd be, mit keresel:

Mi lehet a megoldás, ha korpásodik a hajad?

Ez tipikusan az a jelenség, ami sok embert érint, és nagyon meg tudja keseríteni az életünket. Biztosan te is tapasztaltad már, hiszen húszéves koráig általában egyszer mindenki átesik ezen. A sötét színű ruhákon ilyenkor megjelennek az apró kis fehér pöttyök és ezek jelzik, hogy elhalt hámsejtek hullanak a fejbőrödről. Tehát valami nincs rendben.

Cookta - 2022.01.02.
Mi lehet a megoldás, ha korpásodik a hajad?

Mi váltja ki a korpásodást?

Először is tegyük tisztába, hogy a korpásodás nem is annyira a haj problémája, mint inkább a fejbőré. Ez jelzi, hogy a fejbőr flórájának egyensúlya felborult, ami miatt az elhalt hámsejtek nagyobb mértékben jelennek meg, azaz a fejbőr korpásodik. A korpának, azaz a fejbőrflóra problémájának számos oka lehet, akár túlzott faggyú- vagy verejtéktermelés, de akár túl kevés faggyú- vagy verejtéktermelése is, azaz száraz fejbőr, továbbá lehet a probléma oka bakteriális is, illetve a legismertebb a Melessezia gomba túlszaporodása. Mikor hajápolási termékeket választunk, alapvetően arra kell törekednünk, hogy a fejbőr és a haj egyensúlyi állapotát fenntartsuk, visszaállítsuk.

Más oka is lehet a korpásodásnak, például a nem megfelelő stressz szint is befolyásolhatja ezt. Belső egyensúlyunk felborulásával ugyanis együtt jár az, hogy szervezetünk elkezdi felélni a tartalékait. Továbbá vannak olyan külső hatások, mint az erős napsugárzás, a szálló por és a szmog, melyek szintén nem kímélik sem a hajszálakat, sem a fejbőrt.

A Hair-Line webáruház termékei között olyan professzionális termékekhez juthatsz hozzá, mint az olaszországi Alfaparf Milano hajápolói.

A Hair-Line webáruház termékei között olyan professzionális termékekhez juthatsz hozzá, mint az olaszországi Alfaparf Milano hajápolói.
Forrás:
https://shop.hairline.hu/termekek/hajapolas/samponok

Fordíts figyelmet a professzionális hajápolásra

Sokat tehetsz a hajad és a fejbőröd egészségéért, ha a megfelelő kozmetikumokat választod ki a hajápoláshoz. Korpa esetén például érdemes olyan pre- és probiotikumokkal ellátott termékeket választanod, melyek képesek helyreállítani a fejbőr egyensúlyát. A korpás állapotot hosszabb ideig tart helyrehozni, mert nemcsak a fejbőr radírozásával, hanem annak tonizálásával is kell foglalkoznod annak érdekében, hogy kielégítő eredményt érhess el.

Ilyen pre- és probiotikumokkal ellátott, megfelelő hatóanyag-tartalommal rendelkező termékeket főleg a  professzionális termékek között találsz. Ezek segítségével fejbőröd sokkal gyorsabban és könnyebben nyerheti vissza épségét. Nézz körül a Hair-Line webáruház termékei között, hiszen itt olyan professzionális termékekhez juthatsz hozzá, mint az olaszországi Alfaparf Milano hajápolói.

Szánj időt a hajadra

Amennyiben valóban szeretnéd felszámolni a korpásodás problémáját, több fázisa is lesz a hajápolásnak. Nem elegendő pusztán a sampon és balzsam kombinációval operálni. Korpás fejbőr esetén ajánlott elvégezni a fejbőr radírozását annak érdekében, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsd. A már említett pre- és probiotikumok a fejbőr egyensúlyát célozzák meg, így az ilyenfajta termékek száraz és zsíros korpa kezelésére is alkalmasak. Így könnyebben kezdhetsz célzott kezelésbe.

Válassz a problémának megfelelő sampont és ne hanyagold el hajszálaidat sem. A haj állapotán rengeteget javíthatsz a megfelelő kondicionálók és maszkok, valamint ampullák használatával.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.