Írd be, mit keresel:

A feeder bot kiválasztásának legfontosabb kritériumai

Melyek lehetnek a legfontosabb szempontok és fizikai paraméterek, amelyeket feeder bot kiválasztásakor és keresésekor mindenképp érdemes figyelembe venni? Mi minden számíthat a tudatos döntéshozatal érdekében?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk részletesen is a bejegyzés keretei között. Rávilágítva remélhetőleg arra, hogy a legfontosabb szempontokat tudatosan átgondolva mennyivel könnyebb lehet kedvező döntést hozni.

Cookta - 2022.02.03.
A feeder bot kiválasztásának legfontosabb kritériumai

A bot kiválasztását is megéri a konkrét módszerhez igazítani

Leginkább amiatt, mivel a feeder horgász módszeren belül is létezik többféle konkrét metódus. Feeder használatával többek között lehet közelre és távolra, method, bordás vagy hagyományos kosárra, method vagy hosszú előkés módszerrel is horgászni.

A kulcs annak a megtalálásában rejlik, hogy a választott pálca lehetőleg minél nagyobb mértékben támogatni tudja a módszer kivitelezését. Igazodva a meghorgászni kívánt távolsághoz, valamint az adott víztípus körülményeihez.

Amint ezeket a körülményeket sikerült nagyjából felmérni, azután célszerű rátérni a szóba jöhető botok legfontosabb paramétereire. Rögvest megnézzük, melyek is lehetnek ezek!

Mindenekelőtt a hossz és a dobósúly tisztázása lehet lényeges

Természetesen abból a racionális megfontolásból, hogy ez a két fizikai sajátosság sok tényezőt meghatároz a peca hatékonyságát illetően. Minél hosszabb ugyebár egy pálca, annál könnyebb lehet a fárasztás, illetve annál hatékonyabb lehet a pontos dobások kivitelezése is.

Ha a Damil.hu feeder horgászbot kínálatában a dobósúly értékeit is figyelembe vesszük, annak köszönhetően komolyabb rálátásunk lehet a bot terhelhetőségére, illetve ezzel együtt a megdobható távolságokra is.

Nagyvonalakban tehát kialakulhat egyfajta elképzelés arról a fentiek fényében, hogy milyen feeder bot beszerzésében érdemes gondolkodni. De rögvest mutatunk néhány további szempontot, így tovább konkretizálható a keresés.

A keresés további célravezető szempontjai

Természetesen a gyártó neve is fontos lehet. Különösen akkor, ha egy-egy márka vagy gyártó minőségében jobban bízunk, más nevekben pedig kevésbé. Mindezt erősen javasolt összefűzni a beszerzési ár tényezőjével is.

Például olyan formában, ha a használat várható jellegét, gyakoriságát és intenzitását figyelembe véve inkább az ár-érték alapján igyekszünk meghozni a végleges döntést. Ha pedig még az anyagok minősége vagy a markolat jellege is számításba kerül, az már tényleg kellő alapot jelenthet a választáshoz.

Ha két feeder botot is szeretnénk, akkor bevált megoldást jelenthet némileg eltérő hosszúságot és dobósúlyt választani. Többféle variációt lehetővé téve így, akár a meghorgászható távolságokat, akár a szerelék finomságát illetően.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.