Írd be, mit keresel:

Hogyan válasszunk jól a gyerekcipők közül?

Egy gyermek egészséges fejlődése a szülő felelőssége, amely a megfelelő időben a lehető legtökéletesebb gyerekcipő megválasztásában is rejlik. Az ideális méret meghatározó a kicsiknél, és könnyen elkerülhetőek az oly gyakori lábbal kapcsolatos rendellenességek.

Cookta - 2022.02.03.
Hogyan válasszunk jól a gyerekcipők közül?

Szülőként erre figyeljünk!

Gyakorló szülők tudják, hogy egy gyermek hihetetlenül gyorsan nő, így gyakran az egy szezonra vásárolt ruha, az egy pár cipő nem tart tovább néhány hétnél, maximum egy évszaknál. Rendkívüli felelősségünk van az egészséges fejlődés megteremtéséhez a megfelelő cipő kiválasztásában. 

Egy gyerekcipőnek a mérete kiváltképp fontos szempont vásárláskor, csak a tökéletesen kényelmes darab biztosítja a gondtalan fejlődést. Éppen ezért érdemes egy picit nagyobbat választani annál, mint ami jelenleg kellene, hiszen nagyon gyorsan belenő. 

Arra azért mindig figyeljünk, hogy túl nagy, túl bő se legyen, mert akkor felsértheti a kicsit bőrét, valamint a túl szoros sem ideális egy fejlődésben lévő lábfejnek, így igyekezzünk minden oldalról megvizsgálni és a lehető legjobban dönteni. 

A VIBA cipő webáruház minőségi gyerekcipői mind a kicsik kedvére valók, mind a szülő elvárásainak megfelelőek.

A VIBA cipő webáruház minőségi gyerekcipői mind a kicsik kedvére valók, mind a szülő elvárásainak megfelelőek.
Forrás:
https://vibacipo.hu/kategoria/gyerek-cipok/

A gyerekcipő vásárlásának szempontjai

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, egy gyerek csontozata még kialakulóban van, nem olyan sűrű, ezért nem megfelelő cipő hordása esetén könnyen rendellenességek alakulhatnak ki. Kiemelten fontos ennek elkerülése végett a valóban kényelmes lábbeli, amelyben fesztelenül tud a kicsi mozogni, futni, mászni, ugrálni. 

A VIBA cipő webáruház minőségi gyerekcipői mind a kicsik kedvére valók, mind a szülő elvárásainak megfelelőek. A Rieker márka például igen közkedvelt ezen a piacon, hiszen már az első lépésektől segíti a csöppségeket egészen a kamasz lurkók sporttevékenységeiig bezárólag. 

Ajánlott egy cipőboltba a vásárlásra felkészülten érkezni, a gyermek lábát előzetesen lemérni és ennek alapján nagyjából 1 cm-rel nagyobb mellett dönteni. Ha a gyerek is velünk tart, akkor a próba során nyomjuk meg a lábujját, így észre fogjuk venni a reakciójából, ha kicsi, szoros vagy kellemetlenül érzi benne magát. 

Öröm gyereknek és szülőnek egyaránt 

Mivel a gyerekek idegrendszere, kommunikációs készsége is fejlődésben van, nem biztos, hogy mindig meg tudják mondani pontosan, ha nem komfortos egy cipő. Főleg akkor, ha neki az adott darab tetszik, mindegy is, mekkora méret vagy milyen típusú lábbeli. 

Egy új cipő vásárlása azonban gyereknek és szülőnek egyaránt öröm kell legyen. Bizonyos korban már kialakul egy olyan öntudatuk a csöppségeknek, amikor egy szín vagy az aktuális mesehős mintázatú kell neki. A szülőnek ajánlott ilyenkor előrelátónak lennie, a gazdag kínálatból 2-3 darabot megmutatni, ami megfelel az elvárásoknak, és hagyni, hogy abból ő válasszon. 

Számos felnőtt tartja kihívásnak egy új gyerekcipő beszerzését, azonban nem ördöngösség, ha tudjuk, mik a legfontosabb paraméterek a döntésnél és hogyan érdemes vásárolni. Sőt, egy webáruház még tovább egyszerűsíti és meg is könnyítheti a dolgunkat!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.