Írd be, mit keresel:

A biztonsági mentések tárolása

Manapság szinte minden vállalkozás készít adatairól biztonsági mentést. Felmerül azonban a kérdés, hogy hol és mi módon tároljuk az elkészült mentéseket? Cikkünkben körüljárjuk részletesebben a témát, valamint megoldást keresünk a mentések gyors és egyszerű elérésére.

Cookta - 2022.02.03.
A biztonsági mentések tárolása

Hol és hogyan?

Épületen belül azért nem szerencsés, mert tűz, víz, vagy más, természeti kár esetén könnyen elveszhet minden. Otthonunkban sem ajánlott tárolni érthető biztonsági okokból kifolyólag. 

Egy mikro- vagy középvállalkozás esetében is akár 100-150 GB-nyi adatmennyiségről beszélünk havonta, ami évente akár 1,5 TB is lehet. Ekkora mennyiséget merevlemezen nem érdemes tárolni, mert a technológia sajátossága az, hogy rendkívül sérülékeny.

De akkor mi a megoldás?

A megoldás az adatmegőrzésben rejlik, ami egy egyre elterjedtebb szolgáltatás hazánkban is. Az elkészült biztonsági mentéseket szakemberekre bízhatjuk, adatainkat biztonságban tudhatjuk, és akár évekig megőrzik azokat.

Az elemi csapások miatt sem kell aggódni, ugyanis tűz- és árvízbiztos helyiségben biztosított az adatok védelme. A pontos tárolási hely bizalmasan kezelt, valamint titoktartási nyilatkozat is biztosítja a minőséget. A Mav-IT.hu oldalán a raktárkezelő programtól kezdve egészen az adatmegőrzésig számos értékes szolgáltatást és információt találhatunk.

Árazás

Több szempont alapján szabják meg az árazást. Figyelembe kell venni, hogy mekkora mennyiségű adatról van szó. A cikk megírásának pillanatában a minimumot 50 GB-ban határozták meg, ami 5 000 forintba kerül. Ezenfelül minden további megkezdett 10 GB-ért 1 000 forint felár fizetendő. 

További 50 forintot szállítási költségre kell fizetni kilométerenként. Szempont még az is, hogy mennyi ideig szeretnénk az adatokat tárolni, minimum 1 és maximum 5 év közötti intervallumban. A Mav-IT.hu oldalán találunk egy kalkulátort, melynek segítségével mindezeket egy kattintással kiválaszthatjuk, majd kiszámolja nekünk a havi végösszeget.

Garancia

A fentebb említett árak tartalmazzák az évente egy alkalommal történő visszaállítást adatvesztés esetén. Ha a rendszergazdai tevékenységet már a Mav-IT.hu végzi Önnél, a megrendelésen kívül semmilyen teendője nincs ezzel kapcsolatban, ugyanis a technikai feladatokat ebben az esetben megoldják. 

Adatvesztés esetében kétféle lehetőséget is kínálnak. 100 GB-nál kevesebb adat esetében hordozható meghajtóra töltik az adatokat, 100 GB felett viszont egy cseremeghajtót is biztosítanak és csak a hordozható meghajtót cserélik ki.

Ha egy olyan megoldást keres, amivel adatai évekig biztonságban lesznek, válasszon adatmegőrző szolgáltatást, ne hagyja, hogy adatai elemi csapások vagy zsarolóprogramok áldozatai legyenek! Járja körbe kellő figyelemmel a témakört, hiszen nem kicsi kockázatot rejt magában!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.