Írd be, mit keresel:

Kapszulás kávé, maga a változatosság és az innováció

A kapszulás kávé rengeteg ember életét megkönnyíti és változatossá teszi a kávézási szokást, otthonra ezért az egyik legnépszerűbb és egyben kiváló megoldás a kapszulás kávégép. Térhódítása töretlen és folyamatos fejlődésben van. 

Cookta - 2022.02.04.
Kapszulás kávé, maga a változatosság és az innováció

A kapszulás kávé népszerűsége

Az otthoni kávézáshoz vagy akár irodában a megfelelő kávéfőző megtalálása kihívást jelent, hiszen óriási a választék. Többnyire a kávé élménye, a gyorsan és könnyen elkészíthető nedű az elsődleges, de az ár-érték aránya is meghatározó lehet egy új darab beszerzésekor. 

A kapszulás kávé rendkívül népszerű és az utóbbi években, ezért slágertermék lett a hozzá passzoló kávégép. Hamar megszerettük az egyszerű használata, a változatos kávéelkészítési lehetőségek miatt, nem mellesleg pedig a zamatos ízélmény garantált ennél a típusnál. 

Akik szeretik a jó kávét és a minőséget, szeretik a praktikusságot, és mindezek mellett időt is spórolnának a kotyogós kávéfőző hosszas rituáléján például, azoknak minden bizonnyal kedvező ez a megoldás. Mind használata, mind karbantartása nem igényel túl sok erőfeszítést. 

Vitathatatlan előnye a kapszulás kávénak az aromás íz, mivel légmentesen, adagokba zárt a kávéőrlemény

Vitathatatlan előnye a kapszulás kávénak az aromás íz, mivel légmentesen, adagokba zárt a kávéőrlemény
Forrás:
https://kavegepbolt.hu/spl/364437/Kapszula-POD

Éljen a változatosság!

Vitathatatlan előnye a kapszulás kávénak az aromás íz, mivel légmentesen, adagokba zárt a kávéőrlemény, így nem veszít minőségéből. Könnyű kiszámítani ennek köszönhetően azt is, hogy hány adag kávé készíthető el egy doboz vásárlásával. 

Ha szeretjük a változatosságot, szeretünk új ízeket kóstolni, akkor ez a típus számunkra a tökéletes álom kategória, számos más előnye mellett ugyanis lehetőséget biztosít, hogy megtapasztaljunk egy kávégép mellett többféle pörkölésű és fajtájú italt is. 

A Kávégép Boltnál kapható kapszula remek alternatívákat kínál, ráadásul különböző márkájú kapszulás kávéfőzőhöz. Választhatunk koffeines és koffeinmentes kapszulát, kávétípust és ízvilágot tekintve lehet espresso classic, lungo, ristretto, vaníliás és karamellás, vagyis igazi kánaán a kínálat.

Fejlődésben a környezetvédelemért 

Amióta csak létezik, a kapszulás kávé körül megoszlanak a vélemények; folyamatosan vita tárgyát képezi a környezeti hatása, amit hátrányként említenek. Erre valóban érdemes odafigyelni, de azt is meg kell jegyezni, hogy fejlődésben van a technológia, rendszerint előrelépések figyelhetőek meg. 

Bizonyos értelemben az előnye a hátránya, hiszen hihetetlen mennyiségű hulladék keletkezik azzal, hogy adagonként kapszulákba zárt a kávé, és ehhez jön még a csomagolóanyag is. Előremutató haladás, hogy jelentős részük újrahasznosítható anyag, a nagyobb gyártók pedig visszaveszik a használtakat. Sőt, kaphatóak manapság lebomló anyagból készültek.

Mivel a globális problémát mindenki ismeri, egyöntetűen arra törekszenek a gyártók, hogy minimalizálják a hulladéktermelést. Felelősséget vállalnak a környezetvédelemben, így jó esély van rá, hogy pár éven belül ez a hátránya teljesen eltűnik. Marad a gondtalan kapszulás kávé élvezete!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.