Írd be, mit keresel:

A mesébe illő Karintia mindenkit elvarázsol!

Bizonyára sokakkal történt már olyan, hogy a szombat esti mozizás alatt meglátott egy helyet és érezte, ide el kell egyszer jutnia, vagy egy könyvet olvasva megelevenedett lelki szemei előtt és tudta, ezt élőben is látni akarja. Sok nagy utazás egy ilyen aprósággal kezdődik.

Cookta - 2022.02.04.
A mesébe illő Karintia mindenkit elvarázsol!

Meglátni és megszeretni 

Meglátni egy magazinban, egy fénykép alapján vágyódni oda, és már el is indult a tervezés, ha tudattalanul is sokszor. A nyaralás inspirálódási fázisában többnyire ez kerül előtérbe, mindent megteszünk érte, nem egyszer pedig – ha kitartóak vagyunk – az álmok valóra válnak. 

Alpesi legelők, óriási hegycsúcsok, kristálytiszta vizű tavak, temérdek kulturális látnivaló és a jellegzetes helyi gasztronómia pont egy ilyen álomkép kategóriába tartozik. Karintia a földi paradicsom kicsiknek és nagyoknak egyaránt, bármelyik évszakban kitűnő úti cél. Meglátni és megszeretni – tényleg egy pillanat is elég! 

Alpesi legelők, óriási hegycsúcsok, kristálytiszta vizű tavak, temérdek kulturális látnivaló.

Alpesi legelők, óriási hegycsúcsok, kristálytiszta vizű tavak, temérdek kulturális látnivaló.
Forrás:
https://otp-birkenhof.at/miert-a-birkenhof

Visszatérés Karintiába 

Aki járt már Karintiában, az tudja, milyen különleges atmoszféra lengi körbe a régiót. Ausztria legdélebbi tartományában kimagasló az éves napsütéses órák száma, számtalan kirándulás és aktív sportolási lehetőség évente rengeteg családot, baráti társaságot vonz, vagy romantikusan kettesben eltöltött időre érkező vendégeket. 

Azoknak, akik megtapasztalták egyszer, nem kérdés a visszatérés Karintiába, hiszen minden évszakban más és más egy kicsit, mégis ugyanaz a sokoldalú és remek feltöltődést, kikapcsolódást nyújtó hely. Mindenki megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot, nehézségi szintű túrát, kerékpározást a jól kiépített útvonalakon. 

Karintia igen gazdag vidék tavakban és vizekben, ezért egy tóparti séta remek időtöltés, de néhol lehetőség nyílik hajókázásra is. Sőt, nyaranként egy csobbanásra bátran készüljünk, hiszen például a Wörthi-tó vize alkalmas a fürdőzésre, akár 24 fokosra is felmelegszik. 

Az nem is kérdés, hogy annyi a látnivaló és a szépség ebben a régióban, hogy a visszatérést Karintiába minden látogató megfontolja. Szállás szempontjából éppen ezért érdemes egy olyan központi helyet választani, mint amilyen a Hotel OTP Birkenhof**** családias wellness-szálloda is Bad Kleinkirchheimban. 

Várja Önt Bad Kleinkirchheim!

Ha felmerül a kérdés, hol ajánlott megszállni és esetleg csillagtúraszerűen megismerni a régió nevezetességeit, akkor tökéletes választás Bad Kleinkirchheim; a településen belül pedig miért a Birkenhof kérdés könnyen megválaszolható elhelyezkedése, szolgáltatásai megismerésével. 

Erről a településről egyszerűen semmi sem hiányzik, csodálatos környezetben fekszik és minden lehetőség adott ahhoz, hogy egy felejthetetlen nyaralást, feltöltődést teremtsen magának az ember. Erősen javasolt egy kicsit lelassulni és a helyi termelők, a helyi emberek életét is megismerni, hogy teljes képet kaphassunk. 

Karintia egy élő csodahely, amelyet egyszer látni kell, mindig szeretettel vár!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.