Írd be, mit keresel:

Edzőtermi illemtan

Az edzőterem egy közösségi tér, ahol több ember tevékenykedik egy helyiségben. Ahol pedig ilyenre kerül sor, a békés egymás mellett edzés érdekében szükséges betartani néhány illemszabályt. Nézzük, melyek ezek!

Cookta - 2022.02.13.
Edzőtermi illemtan

Köszönés belépéskor és távozáskor

Köszönni, köszönni, köszönni! Ezt már a gyerekek is tudják, mégis sokan felnőttként is hajlamosak megfeledkezni róla. Belépéskor és távozáskor annak kell köszönni, aki belép a terembe, illetve annak, aki távozik abból. 

Ugyanez igaz az öltözőbe való megérkezésre is. Ha több helyiségen keresztül is edzést végez, illik minden egyes helyiségben külön köszönni. Ehhez persze egy laza, bizalmas légkör is szükséges. Ha edzőterem tulajdonosként szeretne biztonságos, mégis laza atmoszférát teremteni vendégei számára, szemezgessen a Mánia Fitness szolgáltatásai közül!

Az elsődleges kommunikációs forma a tegeződés 

Sportberkekben a kommunikáció szokványosan tegeződés formájában valósul meg. Ezzel (többnyire) mindenki tisztában van. Ha azonban mégsem, érdemes rá felhívni a figyelmét. Az edzőterem az a hely, ahol egy tini és egy idősebb vendég nyugodtan, kérdezés nélkül tegeződhet. Ha azonban fiatalként ezt kényelmetlennek érzi, ismerkedjen meg az idősebbek véleményével, meglátásaival is!

Telefonálás csak mértékkel

A telefont nem érdemes az edzésre magával vinnie, hiszen csak hátráltatja. Mozgás közben a lényeg, hogy a gyakorlatok helyes kivitelezésére és az adott izomcsoportra koncentráljon. Ha fényképezés vagy kalóriaszámlálás/lépésszámlálás céljából mégis magánál tartaná a mobilját, használja úgy, hogy ne zavarjon vele másokat! Az edzőteremben végzett, hangos telefonálgatás pedig inkább visszatetsző, mintsem vagány.

Forrás:
Pexels

Sportruházat nőknek és férfiaknak

A legtöbb edzőruha megvillantja a hasat, a combokat, kihangsúlyozza a popsit, nem beszélve a dekoltázsról. Nincs konkrét előírás arra vonatkozóan, hogy mit kell viselni egy konditeremben. Minden vendégnek a saját stílusára és önkritikájára van utalva, hogy mit hord. Minden esetben érdemes azonban a jóízlés határain belül maradni.

A férfiak esetén gyakori, hogy meztelen felsőtesttel edzenek. Ez sokakat zavar, ám a legtöbb edzőteremben nincs előírás arra vonatkozóan, hogy lehet-e. Mielőtt azonban ledobná a textilt, tájékozódjon a terem házirendjében foglalt szabályokról!

A törölköző használata alapvető 

Végül elérkeztünk ahhoz a részhez, amely alap előírás minden edzőteremben. Mindig legyen Önnél egy törölköző, amelyet használat előtt a gépre terít. A törölköző használatának mellőzése nem biztosítaná a higiéniát, és valljuk be, nincs is annál undorítóbb, mint más összeizzadt helyére ülni. És ha már törölköző, ejtsünk néhány szót a papucsról is: sokan papucsban edzenek, de ez veszélyes és amatőr dolog is. Edzéshez hordjon erre szolgáló sportcipőt!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.