Írd be, mit keresel:

Nincs szükség pánikra, ha van pánikzárad!

Ha valaha is dolgoztál irodaházban, bevásárlóközpontban vagy iskolában, akkor biztosan előfordult, hogy egy pánikzárral ellátott ajtón keresztül léptél be az épületbe, vagy jöttél ki onnan. Ezen túlmenően, ha iroda vagy egy épület tulajdonosa vagy, akkor valószínűleg tisztában vagy ennek a mechanizmusnak a biztonsági jelentőségével. Alapvetően vészhelyzetben óriási előnyt jelentenek. 

Cookta - 2022.02.13.
Nincs szükség pánikra, ha van pánikzárad!

Rugós fémmel vannak felszerelve vízszintesen az ajtó belsejében. A rúd megnyomásakor pedig az ajtó kiold, ami megkönnyíti a hozzáférést, mivel az ajtó kifelé nyílik, nem befelé. Korábban inkább csak a nagyobb cégek alkalmazták ezt a nagyszerű lehetőséget, de ma már mindenki szeretné kihasználni a zar-zarbetet.hu zárjait a telephelyén.

Miért fontos biztonsági elem a pánikzár?

Mielőtt rátérnénk a pánikzár felszerelésének előnyeire, fontos megértened, hogy miért kulcsfontosságúak a kereskedelmi ingatlanok számára. 

Képzelj el egy olyan helyzetet, amikor vészhelyzet történik egy nagy és zsúfolt épületben, ahol az emberek a kijárati ajtókhoz menekülnek. Ilyen esetben a megfelelő vészhelyzeti eszközök, például az ideális típusú kereskedelmi ajtók, ajtócsukók és a pánikzár hiánya könnyen katasztrófához vezethet.

Biztonság 

Ahogy azt korábban említettük, a pánikzárral ellátott ajtók vészhelyzetben és nem vészhelyzetben is hatékonyak. Belül van felszerelve, az ajtó viszont kívülről zárva marad, megakadályozva az illetéktelen hozzáférést. 

Ezen túlmenően ezek az ajtók jól felszerelhetőek egyéb biztonsági funkciókkal is, például riasztókkal és automatizálási rendszerekkel, így az épület biztonsági csapata könnyen szemmel tarthatja a kijáratokat.

Megfizethetőség 

Ahol professzionális lakatos segítségével szereltetnek fel új ajtókat, új zárrendszereket és vasalatokat, ott érdemes a pánikzárakra is gondolni. Ezek felszerelése ugyanis olcsóbb ahhoz képest, mintha a teljes ajtót korszerűsítenéd.

Csökkentett biztosítási díjak

Az épülettulajdonosok mindig keresik az épület biztonságának javítására szolgáló módokat. A pánikzárak pedig mindenki számára előnyösek lehetnek, mivel az ilyen biztonsági funkciók használata csökkentheti a létesítmény biztosítási díját.

Végső gondolatok

Mindenki meg akar bizonyosodni arról, hogy az épülete biztonságos-e. Ezért van szükség biztonsági elemekre, berendezésekre és szabályokra, amelyeket be kell építeni az új létesítményekbe. Lehet, hogy nem ez szerepel az első dolgok között a listádon, de fontos, és érdemes időt szánni arra, hogy megbizonyosodj arról, hogy megfelelő szinten van-e.

A vészkijáratok és a rajtuk elhelyezett pánikzárak ugyanis életmentőek lehetnek vészhelyzetben. Az ajtó kinyitása és a riasztó megszólalása után az épületben dolgozó alkalmazottakat és ügyfeleket figyelmeztetik, és lehetőséget adnak arra, hogy elkerüljék a potenciálisan katasztrofális helyzetet. Emiatt a vészkijáratok és a pánikzárak ugyanolyan fontosak, mint bármely más tűzvédelmi berendezés, beleértve a vészvilágítást is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.