Írd be, mit keresel:

A vályog építőanyagok használata

A vályogra sokan úgy asszociálnak, mint a szegény emberek építőanyagára. Elavultnak és idejétmúltnak tartják, miközben ez az egyik legtermészetesebb módja az építkezésnek. Ezzel az anyaggal egy ház aránylag egyszerűen és gyorsan felépíthető. Sőt, számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek kifejezetten előnyössé teszik a használatát.

Cookta - 2022.02.13.
A vályog építőanyagok használata

Legyen a vályog a természetesség szimbóluma!

A köztudatban ma még sajnos mindig a szegénység egyik jelképeként aposztrofálják a vályog használatát. Ezt leginkább annak köszönhetjük, hogy a mai napig a tanyákon, illetve a falvakban találkozhatunk a használatával.

Azonban érdemes megismerkedni a vályogházak számtalan előnyével. Amennyiben mindannyian tisztában lennénk azzal, hogy mennyi lehetőséget rejt magában, nagyon kevesen választanánk az újfajta építőanyagokat. A Naturica Group kínálatában megismerhetünk jó néhány olyan terméket, melyek környezetvédelmi szempontból is kifogástalanok. 

A modern építészetben felhasznált anyagok ugyanis rendkívüli módon terhelik meg a környezetünket. Ráadásul számtalan vegyi anyagot tartalmaznak.

Ugyanakkor, a vályog kizárólag természetes alapanyagokból készül. Páraáteresztő képessége nagyszerű, így hatékonyan hozzájárul ahhoz, hogy a levegő nedvességtartalmát szabályozzuk. Remek hang- és hőszigetelő, és nem kell számolnunk a vegyianyag-kibocsátás kártékony hatásaival sem.

Környezetbarát és újrahasznosítható építőanyag

Annyi ismerete talán mindenkinek van, hogy a vályogtéglából épített házak nyáron kellemes hűvöset árasztanak, míg télen nem engedik ki könnyedén a meleget. Jellemzően 40% agyagból és iszapból, valamint 20% homokból készül.

Ma már elvonatkoztathatunk attól, hogy kizárólag falazatot készíthessünk vályogból, számtalan egyéb felhasználási módja is létezik. A téglákon kívül például vakolatot és festéket is készíthetnek belőle. Ezeknek – hasonlóan a falazathoz – természetes páraszabályozó képessége az egyik legnagyobb előnye. Hiszen mérsékli a penészedés veszélyét és ezáltal sokkal élhetőbb és egészségesebb beltéri klímát hozhatunk  létre.

Válasszon kiváló hőszigetelésű természetbarát építőanyagot!

A vályog egy önmagában is remek szigetelőképességgel rendelkező építőanyag, de ezen túl is van lehetőség a további szigetelésre. Ilyenkor érdemes körültekintőnek lennünk, mert a falazathoz hasonló, környezetbarát, megfelelő páraáteresztő képességű anyagot érdemes választani.

Amennyiben az Ön számára is fontos az, hogy egy egészséges és környezetbarát otthont hozzon létre, vásárolja meg tudatosan az építéshez szükséges anyagokat. Tervezze meg úgy az új épületet, hogy mind az építőanyagok, mind a technológiák megfeleljenek a mai kor követelményeinek, ugyanakkor természetbarát anyagokból álljon össze a végső eredmény.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.