Írd be, mit keresel:

Praktikum és higiénia a munkaruházatban: egyszer használatos védőruhák

A munkavédelmi ruháknak van egy olyan típusa, amit nagy mennyiségben érdemes vásárolni, hiszen használat után eldobjuk. Ezek az egyszer használatos ruhák és felszerelések. 

Cookta - 2022.02.14.
Praktikum és higiénia a munkaruházatban: egyszer használatos védőruhák

Léteznek olyan speciális munkakörök, ahol az eldobható ruházat használata a higiéniai előírások része. Legtöbbször az egészségügyben, az élelmiszeriparban és a laborokban veszik igénybe a kötényt, sapkát, cipővédőt vagy kesztyűt. 

Egyszer használatos vagy többször használható?

A Netpolc egyszer használatos ruházatait a magas fokú higiéniát megkövetelő munkaterületeken részesítik előnyben. A többször használható ruházat fokozott egészségügyi kockázatot jelenthet, ha csupán az egészségügyet tekintjük, különböző tevékenységek más-más fertőzésveszéllyel járnak. 

Egy vérvétel nem azonos egy több órán át tartó, sok vérrel és más folyadékkal járó műtéttel. A többször használatos, szőtt textilből készült ruházat hátránya, hogy az anyagbiztonsági kockázata jóval nagyobb. Az egyszer használatos termékekre ugyanazok a biztonsági előírások vonatkoznak, ebből következik, hogy kockázati szint alapján ezek is választhatóak.

A környezettudatosság ezeknél is utolérhető, mivel az eldobható overálok vagy cipővédők lebomló anyagból készülnek. Ezenfelül költséghatékonyabbak, mint a többször használható társaik.

Forrás:
Unsplash

Az egyszer használatos ruhák típusai 

A test egészét védő öltözék az overál, ami kényelmes, zavartalan mozgást engedélyez, de ugyanakkor a teljes testet óvja a portól, folyadékoktól, vegyi anyagoktól. Van olyan, amelyik a pornak, vegyszeroldatoknak, víznek vagy az azbesztnek is ellenáll, és van magasabb védelmi képességű is. Ez megóvja viselőjét a radioaktív részecskéktől vagy a fertőző anyagoktól is. Előszeretettel használják őket a laborokban, vegyi üzemekben, kórházakban, rendelőintézetekben és az építőiparban is. 

A test egy részét takarják a köpenyek és a kötények. Közöttük az a különbség, hogy az előzők ujjal rendelkeznek, amelyek védik a karokat is, és összezárhatóak. Ezek magasabb védelmi fokozatot biztosítanak a kötényeknél, amiket olyan területeken javasolt használni, ahol csak kisebb fröccsenésveszély van. Mindegyiket alkalmazzák az egészségügyben és az élelmiszeriparban is. 

Az egyszer használatos kiegészítők

Akár az egészségügyben, akár az élelmiszeriparban, de az építőiparban is használják a cipővédőt. Ez a kis zsákocska megvédi a lábbelit a ráhulló vagy fröccsenő dolgoktól, míg a tiszta területet a cipő talpából kihulló sártól tartja tisztán. 

A karvédő a két végén gumírozott, így védi az alkart a folyékony és légnemű anyagoktól. A sapka sem maradhat ki a sorból, ami a lehulló hajszálaktól mentesít.

A Netpolc webáruházban ezeket a praktikus, környezetbarát és magas fokú higiéniát biztosító termékeket megtalálja nagy kiszerelésű, költséghatékony csomagolásban!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.