Írd be, mit keresel:

Te klassz fotókat tudsz lőni?

Az okostelefonok korát éljük, amikor mindenkinek a zsebében ott lapul egy kevésbé jó, jó vagy csúcsminőségű okostelefon, és ezek az okostelefonok természetesen kivétel nélkül rendelkeznek kamerával.

Cookta - 2022.02.14.
Te klassz fotókat tudsz lőni?

Épp ezért érzünk késztetést arra, hogy lépten-nyomon megörökítsük az életünk emlékezetes és hovatovább a kevésbé emlékezetes pillanatait is. Míg az analóg fényképezőgépek korában csínján bántunk a fotózással, addig ma már egy pózról, eseményről nem ritka, ha több tucat fotó készül, hogy aztán azokból válasszuk ki azt, amelyiket megosztjuk vagy épp kinyomtatjuk. Ha nem akarsz lutrira menni, akkor nemcsak hogy megtanulod kezelni a telefonod beállításait, de be is iratkozol a The Bright Academy képszerkesztő vagy fotós online tanfolyamára!

Kezedben a világ!

Soha nem volt ilyen könnyű fényképezőgéphez jutni, így aztán korábban soha nem is mászkált ennyi “fotós” szerte a világban.

Kattintunk akkor, ha látunk valami szépet, amikor látunk valami szürreálisat, vagy amikor olyat élünk át, amit nem szeretnénk, ha nyomtalanul elmúlna.

Virágzik a stúdiófotózás, amikor várandós nők, családok, barátnők, kutyák és gazdik fotózkodnak, sokszor különösebb ok nélkül is.

Ha úgy érzed, jó vagy abban, hogy elkapd a pillanatot, ha van szemed a különleges momentumokhoz, és szívesen veszel részt abban, hogy elkapd a múló időt, akkor ne habozz, vágj bele a fotós karrierbe, hiszen az egyedi szemléletmód ki tud emelni a többi fotós közül, és sikeressé tud tenni ezen a szakterületen is.

Mire figyelj az okostelefonod esetében?

Természetesen akkor is ajánlott egy klassz fotós tanfolyam, ha nem vágysz fotós karrierre, hiszen az életünkben minden nap adódnak olyan momentumok, amelyek kattintásért kiáltanak. Nagyon nem mindegy, milyen minőségben készítjük el a fotókat, hiszen ezek lesznek azok a képek, amelyeket az utódaink kezükbe foghatnak, ha mi már nem leszünk.

Mutatunk most pár trükköt, hogyan légy ügyesebb fotós!

  • Mindenképpen ellenőrizd, melyik felbontás adja majd neked a legnagyobb képet!
  • Nézd meg a képminőséget is, de vigyázz, minél jobb minőségű képeket lősz, annál hamarabb telik meg a telefonod memóriája.
  • Kísérletezz az exponálási idővel, ugyanis minél hosszabb az, annál jobb fényviszonyokat kapunk!
  • Ügyelj arra, hogy minél közelebbről fotózz, az sokkal szebb képeket eredményez!

Összességében tanácsos minél többet kísérletezni, hogy kihozzuk a maximumot az okostelefonunkból.

Forrás:
Unsplash

Örökítsd meg az életet!

Nap mint nap szembesülünk azzal a kegyetlen ténnyel, hogy az életünk véges, és nem marad más kézzel fogható utánunk, mint a vagyontárgyaink és a fotóink.

Ha jót akarunk az utánunk következő generációnak, akkor szép fotókkal, feliratozva, történetekkel megspékelve hagyunk rájuk fotóalbumokat, vagy ha épp fotósként dolgozunk, akkor közreműködünk az ilyen csodálatos küldetésekben!

Akár fotós szeretnél lenni, akár csak magánfotókat szeretnél lőni, a The Bright Academy képszerkesztő és fotós képzései biztosan a hasznodra válnak majd!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.