Írd be, mit keresel:

Tartóelemek és sarokvasak – ha felújításra kerül sor, ezekre biztosan szükséged lesz!

A professzionális lakásfelújítás aprólékos figyelmet igényel. Érdemes tudni, hogy sokszor a legkisebben múlik a legtöbb. Mire érdemes figyelni összekötő elemek vásárlásakor?

Cookta - 2022.02.15.
Tartóelemek és sarokvasak – ha felújításra kerül sor, ezekre biztosan szükséged lesz!

Bútort a bútorboltból?

Manapság az emberek nagy része nemzetközi bútoráruházakból szerzi be lakberendezési tárgyainak túlnyomó többségét. Ezek kitűnő darabok, rendszerint elérhető áron, viszont két dolog nem feltétlenül jellemző rájuk: nem igazán tartósak, illetve nem személyre szabottak. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy mivel a gyártó nem a vásárló személyes igényeinek és környezetének figyelembevételével készíti a termékeket, ezért a speciális terhelés után esetleg eldeformálódott és különféle rendellenes zajokat kiadó bútorokat meg kell erősíteni. A VasalatWebshop tartóelemei és sarokvasai ehhez nyújtanak segítséget.

Ilyen területeken jöhet jól a sarokvas

Aki már aludt hosszú ideig bútoráruházból származó ágyon, az ismeri az érzést, mikor minden mozdulatra éktelen nyikorgás a válasz. Ilyenkor olyan felületek érnek egymáshoz és mozdulnak el egymáshoz képest, amelyeknek szorosan illeszkedniük kellene, de a rögzítések kilazultak. Az eredmény nehezen elviselhető nyikorgás.

Erre tökéletes megoldás a sarokvas vagy L-vas. Ez, ahogy nevéből sejthető, arra való, hogy olyan dolgokat rögzítsen, amelyeknek derékszögben kellene állniuk egymáshoz képest. Ilyen van bőven a fentebb említett ágyon, a legtöbb esetben ugyanis az oldaldeszka és az ágyfej nem rögzülnek megfelelően egymáshoz. Ekkor a sarokvas és néhány facsavar segítségével könnyedén helyreállíthatjuk az elmozdult illeszkedéseket, és csökkenthetjük a kellemetlen hanghatást.

Egy másik jellemző felhasználási terület a bútorok falhoz rögzítésekor jelentkezik. Amikor egy otthonba új családtag érkezik, rengeteg előkészületre van szükség. A sarkokat le kell kerekíteni, a dugaszolóaljzatokat bébibiztossá kell tenni – és meg kell akadályozni, hogy a könyvespolc vagy a nagyszekrény rádőljön valakire, aki épp most tanul járni, és ezért mindenbe belecsimpaszkodik. Ekkor megint a sarokvasat lehet segítségül hívni, és a bútordarab egy rejtett helyen rögzítve máris nem fog eldőlni és balesetet okozni.

.

Forrás:
Unsplash

Konzolok

A kulcsszó a rögzítés. Bútoráruházakban kaphatók különféle minőségű polcok és változó minőségű rögzítőelemek. Itt is jó ötlet lehet átgondolni, hogy milyenre van szükségünk. Korábban divat volt a felső rögzítés, azaz a polc fölött helyezkedtek el a konzolok, felülről fogták az elemet. Mára túlnyomó többségbe kerültek azok az elemek, amelyek alulról támasztják meg a polcokat. Egyes esetekben találhatók még arra is példák, hogy egyfajta láthatatlan rögzítéssel a polc mögött kapaszkodik a rögzítőelem a falba. Ennek előnye a légies, minimalista hangulat, hátránya, hogy a polc rendszerint kisebb teherbírású a jól alátámasztott társainál (bár ez a faltól és a rögzítőelemek típusától és hosszától is függ).

Jó helyre fordulva hasznos tanácsokkal felszerelkezve lehet nekiállni a különféle karbantartási vagy lakberendezési feladatoknak.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.