Írd be, mit keresel:

Fókuszban az ökotermékek

A “környezetbarát” szó hallatán a legtöbben arra asszociálunk, hogy a környezet számára a legkímélőbb megoldásról van szó. Az ökotermékek esetében a gyártás összes lépésének biztonságosnak kell lennie, a csomagolás tekintetében is számos előírás betartandó.
Cookta - 2022.02.18.
Fókuszban az ökotermékek

Mentes ökoválaszték

Napjainkban nem csupán a mentes élelmiszerek körében tapasztalhatunk növekvő kínálatot, egyre bővül a ökotermékek választéka is. A MamaVita ökopolc kategóriájából környezetbarát mosogatószert, bio zöldségleveket, és laktózmentes tejtermékeket is elérhetünk.

Ezen termékek beszerzése egyszerűen megoldható, néhány kattintással. Az online rendelés során nyugodtan átböngészhetjük a kínálatot, bosszankodás és tömeg nélkül. Lehetőségünk nyílik az egészségtudatos szemlélet mellett környezetbarát változatot beszerezni. 

Például az Earth Friendly mosogatószer kíméletes, mégis hatékony tisztítást tesz  lehetővé, mindezt erős vegyszertartalom nélkül. Az ECOS választék bizonyítottan alapos amikor edényeink tisztításáról van szó. Nem szabad elfeledkeznünk környezetünk védelméről, hiszen a jövő generációjáért is felelősek vagyunk. 

A speciális “zöld” termékek révén a táplálkozásban tudatosak is lehetnek egyszerre egészség- és környezetvédők. 

Fenntarthatóság és tudatos döntés

Hogyan óvjuk meg környezetünket, miközben szükségünk van bizonyos tisztítószerekre, és alapvető élelmiszerekre? 

Gondoljunk bele, hogy már azzal is rengeteget tehetünk, ha csupán annyit vásárolunk, amennyi valóban szükséges. Amennyire lehetséges, célszerű csökkenteni a termelt hulladékmennyiséget. 

Válasszunk ökotermékeket! Ideálisak például a növényi tisztítószerek, melyek biztonságosabbak a környezetre nézve is. 

Az árucikkek csomagolása alapján is szelektálhatunk! A kevesebb, és gondosabban megválasztott termék révén redukálható a természetre gyakorolt káros hatás. 

A “zöld” szemlélet mellett figyeljünk oda az egészségünkre is! A mindenmentes élelmiszerek széles választékának köszönhetően sokkal specifikusabb étrendet alakíthatunk ki aktuális egészségi állapotunk, egyéni érzékenységünk függvényében. 

Az említett MamaVita oldalon rendkívül hasznos a mentes kereső, mellyel az általunk beállított opciókkal kilistázhatunk különféle alapanyagokat, élelmiszereket. Érdemes átbogarászni az ökotermékkört is!

Kívül-belül környezettudatosan

Ahhoz, hogy igazán “zöldnek” ítélhessünk valamit, nem elegendő a csomagolást szemlélni, az adott árucikk gyártási körülményeit, és összetevőit is figyelembe kell vennünk. 

Tegyünk kevesebb terhet gyönyörű bolygónkra, és ezáltal óvhatjuk szervezetünket is! A döntés a miénk, csupán szemléletváltás kérdése mindez. 

Újrahasznosított flakonok használata, a műanyag helyettesítése mind olyan alapvető lépés mellyel elmondhatjuk, hogy egy kicsit tudatosabban jártunk el, mint korábban. 

Nem beszélve róla, hogy költséghatékonyabb megoldás, ha tényleg csupán olyan mennyiségben vásárolunk, amennyi szükséges. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.