Írd be, mit keresel:

A kerti grill egy kertből sem hiányozhat

Végre teljesült a vágya és boldog kerttulajdonossá vált? Azon jár az esze, hogy mi az, ami nem hiányozhat a kertjéből? Egy kertre gondolva mindenkinek elsősorban zöldségágyások, gyümölcsfák és bokrok jutnak az eszébe, valamint egy kis kerti házikó, esetleg kerti medence... Ha jobban belegondolunk, a kínálat azonban ennél sokkal bővebb.

Cookta - 2022.02.23.
A kerti grill egy kertből sem hiányozhat

A gurmánok bizonyára szeretnének a kertben is finomakat sütni – főzni, valamint megvendégelni a családot és a barátokat. Ehhez valóban többre van szükség, mint egy egyszerű tűzhelyre.

Mi sem egyszerűbb azonban ennél! Vegyen kerti grillt!

Hogyan válasszunk megfelelő kerti grillt?

Most nézzünk át néhány fontos tényezőt:

  • Mekkora hely áll rendelkezésünkre?
  • Kertbe vagy teraszra szeretnénk a grillt elhelyezni?
  • Hány személyes legyen a grillünk?
  • Milyen tüzelésű grillt részesítünk előnyben?

Ha ezeket a részletek átgondolta, válogasson kedvére kerti grill kínálatunkból, ahol megtalál bármilyen fajta és méretű grillt.

Milyen tüzelésű grill a számunkra megfelelő? 

A válasz nem ennyire egyszerű. Többféle grill közül válogathatunk:

  • gázgrill
  • faszén tüzelésű grill
  • lávaköves grill

gázgrill klasszikus PB gázpalackkal működik, megfelel teljesen kezdők számára is.  Beüzemelése, tisztítása, karbantartása nagyon egyszerű. A hőfok beállítása könnyen történik, csak egy kézmozdulat és már működik is. 

Többféle méretben kapható, felszereltsége is különböző lehet. A gázgrillek öbbnyire fel vannak szerelve oldalsó rakodópolccal – akár mindkét oldalon, valamint oldalsó gázégő is könnyítheti az ételkészítést, illetve segítségével forró italokat is készíthetünk akár grillezés közben is. 

faszenes grillek előkészítése és tisztítása értelemszerűen összetettebb feladat, mint a gázgrillé. A hőfokot nem olyan egyszerű megválasztani mint a gázgrillnél, elsősorban a már tapasztaltabb grillezőknek ajánlott.  Illetve olyan kezdőknek is ajánljuk, akik fel vannak vértezve egy jó adag kísérletezőkészséggel és türelemmel. Viszont a faszenes grilleken készített étel ízletes, utánozhatatlan füstös ízzel rendelkezik, mely fokozza a grillezés varázsát.

A lávaköves grillek magukban rejtik a gázgrill előnyeit – a gázégők alulról forrósítják fel a lávaköveket, az ételről a zsiradék a kövekre csöpög, mely azt felszívja, meggátolva így az égést és a káros karcinogén anyagok keletkezését. Ez a fajta grillezés a legegészségesebb, így egyre közkedveltebb. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.