Írd be, mit keresel:

Ma van a palacsinta napja, de miért is?

Az angolszász országoknak határozottan jobb a marketingjük, mint nekünk. Ti minek örülnétek jobban: egy palacsintanapnak vagy egy húshagyó napnak? Ami ugyanis nekünk a húshagyó kedd, az nekik a pancake day. Mennyivel örömtelibb egy palacsintás nap, mint egy húshagyó kedd!

Cookta - 2022.02.27.
Ma van a palacsinta napja, de miért is?

A keresztény ünnepkör hagyományai szerint a farsang utolsó napján lehet még egy kiadósat lakomázni, utána kezdődik a húsvét előtti 40 napos böjt, amikor lemondunk egy csomó finomságról, nemcsak húsról, hanem sütikről, édességekről, és a nagyböjt idején leadjuk a karácsonyi, farsangi időben felszedett kilókat, hogy húsvétra testben és lélekben megújulhassunk.

A palacsintanap lényege, hogy még utoljára összeszedjük a maradék lisztet, tojást, vajat és cukrot, hogy elfogyjon minden, és ne is kísértsen minket a böjti időben. Mi készülhet ezekből? Hát persze, hogy palacsinta!

Mi hagyományosan a lemondást emeljük ki, pedig hangsúlyozhatnánk is az örömteli tavaszi rákészülést, a tisztító böjtöt, a tavaszvárást, a megújulást. Mostantól napi böjti receptekkel jövünk húsvétig, finom, egyszerű, ötletekkel! Mára pedig sok finom palacsintát mindenkinek – csapjatok palacsintapartit!

Palacsinta-alaprecept – videóval >>

Bécsi túrós palacsinta felturbózva >>

Forrás:
Kard Éva

Túrópalacsinta >>

Kókuszpalacsinta lisztmentesen >>

Zabpalacsinta >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.