Bár a palacsinta egyike a megunhatatlan kedvenceknek, nem árt néha egy kicsit variálni. Ha például a liszt egy részét kakaóporra cseréljük, elképesztően illatos csokis palacsintát kapunk, és szerencsére a sütésnél sincs nehezebb dolgunk, mint a natúr palacsintatésztánál.
Csak egy apró módosítás, és mégis egészen más, különleges palacsintával villanthatunk, amiért minden csokiimádó hálás lesz, a cukrozatlan kakaópor hozzáadásával ugyanis istenien csokis illatúvá válik a tészta.
Gyakorlatilag bármilyen édes töltelék illik hozzá, túrókrémmel vagy vaníliás cukorral kikevert mascarponéval szép kontrasztos lesz, de diókrém, Nutella, narancsdzsem vagy baracklekvár is tökéletes hozzá, friss gyümölccsel és csokiszósszal pedig ünnepi desszertként is megállja a helyét.
Csupacsoki palacsinta
Hozzávalók 14-15 palacsintához:
Elkészítés: A palacsintatésztához a tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót és a tejet, kézi habverővel elkeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, simára keverjük, és 30 percet pihentetjük.
Sütés előtt átkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a szénsavas vizet, és olajjal kikent serpenyőben merőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsintákat.
Ízlés szerinti töltelékkel és öntettel tálaljuk.