Írd be, mit keresel:

Jobbos vagy balos – melyik aszimmetrikus kádat érdemes választani?

Mire kell figyelni a kádválasztás során? Melyik aszimmetrikus változat mellett érdemes dönteni? Cikkünkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a kádválasztással kapcsolatban, így próbáljuk megkönnyíteni a döntést.

Az alábbiakban kitérünk az anyagválasztásra és az ideális forma megtalálására. Továbbá azt is eláruljuk, hogy az aszimmetrikus kádak esetében mikor kell a jobbos és mikor a balos mellett dönteni.

Cookta - 2022.03.04.
Jobbos vagy balos – melyik aszimmetrikus kádat érdemes választani?

Az anyagválasztás során rendkívül körültekintőnek kell lenni

Fontos szempont, hogy milyen anyagból készüljön a kád. Rendkívül széles a választék a Zuhanykabin.hu kádjai között, de a legelterjedtebb az akril és a zománcozott acél. Mindkét változat divatos, funkcionális és elismert anyag. A zománcozott acél szilárd, tartós és merev. Azonban hátrányai is vannak, hiszen törékeny, hőt von el, és a zománc könnyen leválik. Ráadásul ezeknek a kádaknak a formája sem sokoldalú.

Az akril sokáig tartja a hőt, a felülete fényes és puha tapintású. Továbbá hosszú távon tartja az alakját és egyszerűen tisztítható, valamint antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Kétféle változata ismert, az öntött és az extrudált akril.

Milyen formájú legyen a kiválasztott kád?

A forma meghatározása is rendkívül fontos. Ma már ezen a téren is széles a választék, hiszen kapható téglalap alakú, aszimmetrikus és sarokkád is. A téglalap alakú, vagy más néven szögletes kádak a hagyományos változatok. A széles peremük tárolóhelyként is szolgálhat, valamint paravánnal felszerelve zuhanyzóként is funkcionálhatnak ezek a kádak.

Nagyobb alapterülettel rendelkező fürdőszobák esetében ideális választásnak bizonyulnak a sarokkádak. Ezekben egyszerre akár két személy is kényelmesen elfér. Ez a változat is kiegészíthető kádparavánnal. Az aszimmetrikus változatok is rendkívül népszerűek manapság, hiszen a fő előnyük a helytakarékosság. Ennek köszönhetően a kisebb fürdőszobákban is tökéletesen megállják a helyüket. Ez a típus meglepően nagy teret biztosít a fürdéshez. Kádparavánnal felszerelve pedig zuhanyzásra is lehetőséget biztosít.

Jobbos vagy balos aszimmetrikus kád?

Az aszimmetrikus kádak esetében örök dilemma, hogy jobbos vagy balos változatra essen-e a választás. Ezeknek a változatoknak a hosszuk és a szélességük eltér a sarokkádak méreteitől. Lényegében félúton vannak a sarok- és a szögletes kádak között. Attól függ, hogy jobbos vagy balos az adott változat, hogy a hosszabbik oldalt szemben a falsíkhoz állítva, a rövidebb oldal jobbra vagy balra esik. Ha jobbra, akkor jobbos, ha balra, akkor pedig balos a kád. 

Létezik olyan gyártó is, aki az ívet veszi figyelembe, és ez alapján dönti el az irányt. Sőt, olyan gyártó is van, aki a lefolyó irányát nézi a meghatározásnál. A választás során minden esetben azt kell számításba venni, hogy a helyiség méretei, valamint a különféle berendezések melyik változat esetében férnek el kényelmesen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.