Írd be, mit keresel:

Így végzi el a feladatát egy robotporszívó

A gépek szép lassan átveszik az emberektől a munkát. Legújabban a robotfűnyírók és a robotporszívók hódítanak teret, amelyek használata lehetőséget ad az emberek számára, hogy több időt tölthessenek a szeretteikkel vagy a hobbijukkal.

Cookta - 2022.03.04.
Így végzi el a feladatát egy robotporszívó

Válasszunk minőségi robotporszívót!

Számos különféle típusú robotporszívó létezik. Ha egyszer rászántuk magunkat, hogy vásárolunk egy robotporszívót, akkor érdemes megfontoltan kiválasztani.

A Házirobotok.hu webáruházban kapható robotporszívók közül az iRobot Roomba szériái közül az 500, 600, 700 és 800 széria is jó választás lehet az igényektől függően. Ezek egytől egyig jó minőségű eszközök, egyértelműen megérik a pénzüket. Noha nem olcsók, de hosszú távon nemcsak por, hanem idő megtakarítására is kitűnően alkalmasak, nem beszélve a fáradtságról, ami a hagyományos takarítási formával jár.

Forrás:
https://www.hazirobotok.hu/robotporszivo

A robotoknak vannak korlátaik

Érdemes szem előtt tartani, hogy az üzletekben kapható robotporszívók olyan előre beprogramozott szerkezetek, amelyek hatékony segítséget nyújthatnak a takarításban, de azért nem képesek mindenre. Ha megfelelő a terep számukra, akkor persze nem kell jelen lennünk és felügyelnünk a munkájukat, maguktól is teszik a dolgukat.

Minden robotnak van egy fizikai kiterjedése. Ami alá nem fér be, oda nem fog bemenni, így lehet, hogy a szekrény vagy az ágy alatti területet más módszerrel kell kitakarítani. Vonatkozik ez a szekrények mögötti helyekre is. Jellemzően a teljes lakásnak csupán a tíz százalékáról beszélünk, a bútoroktól és az elrendezésüktől függően ez az érték lehet több és kevesebb is. Tipikusan ilyen az ágy alatti terület, a robot egy tíz centi magas lábakon álló ágy alá simán bekúszik, de egy 5 centis alá nem képes. Új bútorok vásárlásakor ezt a szempontot is érdemes szem előtt tartani!

S még ha a robotporszívó nem is képes minden zeg-zugot tisztán tartani, mégiscsak jobb, ha elvégzi a munka nagyját, mintha az egész a nyakunkba szakadna, nemde?

Beszéljünk a számokról!

Egy iRobot Roomba robotporszívót ha három órán át töltünk, több mint két teljes órát képes végigdolgozni. Ezeket az eszközöket könnyen korlátok közé lehet szorítani egy kellően magas küszöbbel, a másfél centinél magasabb küszöböt már nem lépik át.

A szóban forgó termék minden egyes másodpercben 67-szer feltérképezi a környezetét. Több mint 40 előre beprogramozott algoritmus alapján közlekedik a lakásban, így mondhatjuk, hogy kifejezetten jó problémamegoldó képességgel van felvértezve.

Egy jó robotporszívó képes a távolság, valamint az ütközési gyakoriság alapján kiszámítani a helyiség méretét, így optimalizálni tudja azt, amennyi időt a takarítással kell töltenie. Töltéséről saját maga gondoskodik, hiszen automatikusan rá tud csatlakozni a dokkolóállomásra. Ennek a funkciónak hála soha nem történhet meg az, hogy éppen akkor nem tudjuk beindítani, amikor a legnagyobb szükség lenne rá!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.