Egyszerű, isteni finom és 5 perc effektív munkával készül ez a csirkeszárny, ami mártogatóssal bulikajának, körettel főételnek is tökéletes. Illatos, fűszeres, pikáns, a mangós ízesítésnek köszönhetően pedig különleges.
A csirkeszárny kiadós húsféle, és mint minden csontos hús, nagyon ízletes, bepácolva pedig jó omlósra süthető. Amolyan kézzel evős, csontlerágós, ujjat nyalogatós fogás, szóval laza alkalmakra ideális. A pácban pikáns mangó chutney a főszereplő, ez készen is kapható, de ha nem tudjuk beszerezni, akkor pótolhatjuk úgy, hogy 1 meghámozott, felkockázott mangót 2 evőkanál balzsamecettel és 1 gerezd zúzott fokhagymával összeturmixoljuk, és ezt tesszük a pácba a chutney helyett.
Érdemes a szárnyakat egy egész éjszakát a pácban érlelni, hogy a chutney vagy a gyümölcs savai fellazítsák a hús rostjait, így ínycsiklandóan omlós és szaftos húst kapunk végeredményül.
Sült csirkeszárny mangós mázzal
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a forgóknál félbevágjuk, és csak a húsosabb, dundibb részt tartjuk meg, a többiből alaplevet főzhetünk, vagy meglephetjük vele a cicánkat…
A páchoz az összes többi alapanyagot egy tálban kikeverjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, alaposan összeforgatjuk, majd fóliával lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a húsdarabokat sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, és 200 fokos sütőben, légkeverés mellett kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ízlés szerinti körettel vagy csak magában, mártogatóssal kínáljuk a fűszeres, szaftos csirkeszárnyakat.