Írd be, mit keresel:

Nem csak pizzát lehet rendelni: 5 tipp az egészséges irodai táplálkozáshoz

Reggeli kapkodás, napkezdő meeting, e-mailek, üzleti találkozó, újabb céges megbeszélés, rohanás… Ha nektek is ismerős a helyzet, akkor biztosan szembesültetek már azzal a problémával, hogy a pörgős mindennapok során nemhogy egészségesen táplálkozni, de általában pár egészségtelen falatot bekapni sincs idő.

Cookta - 2022.03.25.
Nem csak pizzát lehet rendelni: 5 tipp az egészséges irodai táplálkozáshoz

Az alábbiakban pár egyszerű, életmódváltóknak kötelező tipp következik, amivel nemcsak időt spórolhatunk, de az egészségünkért is tehetünk, ha irodai étkezésről van szó!

Reggelizz, mint egy császár…

A napindító kapkodásban általában kimarad a legfontosabb étkezés, a reggeli, pedig ennek következményeitől egész nap szenvedhetünk. A reggeli nemcsak a vércukorszint stabilizálásában, a napi energiaszükséglet biztosításában, de az anyagcsere helyes működésében is kulcsszerepet játszik.

A nehézkes koncentráció, émelygés, ingerültség és egyéb jól ismert tünetek mind megelőzhetőek lennének, ha csak egy kicsit odafigyelnénk. Az irodában is ehetünk egészséges és laktató finomságokat, mint például a zabkása, a gyümölcssaláta, egy kis túró vagy granola. Ha picit több időnk van, akkor még otthon elkészíthetünk egy fehérjével dúsított palacsintát, teljes kiőrlésű pirítóst avokádóval és főtt vagy buggyantott tojással. Ha az irodába beesve máris rohannunk kell egy megbeszélésre, akkor dobjunk össze otthon egy smoothie-t, amit kávéstermoszba töltve a meeting alatt vagy a munkába való bejutás ideje alatt is elkortyolhatunk.

Ebédet otthonról

A nagyobb lakberendezési áruházak kínálatában évről-évre egyre mutatósabb és praktikusabb éthordókat, uzsonnás dobozokat találunk, melyek tökéletesek az előző nap otthon elkészített étel szállítására. Ez a legjobb megoldás, hiszen így pontosan tudjuk, mi került a tányérunkra. Ha nincs időnk több fogásos menüsort készíteni, akkor szavazzunk a salátára, melyet tojással, lazaccal, sült és grillezett csirkemellel, sajtokkal, de még tofuval is színesíthetünk a változatosság kedvéért.

Nasikról, kávézásról és ebédrendelésől itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.