Írd be, mit keresel:

Tavaszi készülődés – így díszítsd a konyhádat!

Egy kis változatosság mindig gyönyörködtet - és a tavasz ennek tökéletes példája. A megújuló természet minket is arra ösztönöz, hogy megújuljunk és valami egészen mást csempésszünk a mindennapokba. Ez különösen az otthonunkban, azon belül is talán a konyhában tud a leginkább érvényesülni - és nem csak a szezonális ételeken keresztül. Mutatunk pár trükköt, mire figyeljünk a konyha dekorálása során!

Cookta - 2022.03.25.
Tavaszi készülődés – így díszítsd a konyhádat!

Bútor cicoma

A legtöbben ilyenkor mosnak függönyt, és a hátramaradt karácsonyi dekorációk mellett eltűntetik a port is – ez remek része a nagytakarításnak, de miért állnánk meg itt? A tavasz nemcsak a húsvétról és a tojásokról szól – bátran cseréljük le a függönyöket kicsit virágosabb díszítettségűekre, vagy az étkezőszékek párnáit variáljuk élénk színű huzatokkal. Egy egyszerű, magasabb vázát bátran díszíthetünk frissen vágott tulipánnal vagy jácinttal. Pár világos sárga vagy krémszínű kiegészítővel még meghitebbé tehető a konyha – legyen szó monokróm vagy rusztikus stílusról, ez a semleges szín mindenhez jól illeszthető!

A bútorokon végigfuttatott dísz ledsor után sem kell, hogy üresség maradjon. Tegyünk fel apró művirágokból készült füzéreket, amik lágyan aláomlanak a polcok mentén. Ettől olyan lesz, mintha a konyha is kivirágzott volna!

Elég csak pár, okos trükköt bevetni a tálalás során

Elég csak pár, okos trükköt bevetni a tálalás során
Forrás:
Pixel-Shot / Shutterstock.com

Találó tálalás

At étkezések sem kell, hogy egyhangúak legyenek a Mikulás eltűnése és a Nyuszi felbukkanása közti időszakban. No persze, nem kell lecserélni a teljes tálalószettet és a nagyitól örökölt ezüstkészletet – elég itt is csak pár, okos trükköt bevetni a tálalás során. A terítő például a klasszikus fehéren túl magába foglalhat apró, virágos elemeket – vagy éppenséggel érdemes beszerezni egy keskenyebb díszíterítőt, amivel a közös nagy étkezések még csinosabbak lehetnek. 

A tányér alátétek is lehetnek frissek – a virágokon túl a napfelkeltés és kávés, citrusos díszítésűek vidámságot kölcsönöznek számunkra. Továbbá, amennyire csak lehet, hagyjuk elég teret egy-egy tányér között, és az üres tereket töltsük fel az asztalon fadeszkára helyezett finomságokkal és dekorvirágokkal. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.