A koktélok színesek és izgalmasak, de gyakran túl sokféle alapanyag kell hozzájuk, így otthon nem is nagyon állunk neki, pedig nagyon jól fel tud dobni egy partit vagy egy beszélgetős-társasozós baráti estét. Ez a gyümölcsös és pezsgős könnyed ital jó példa arra, hogy néhány egyszerű alapanyaggal is készülhet isteni koktél házilag is.
Friss, citrusos, csábító és üde, csajosan rózsaszín ital a grépfrútos-málnás pezsgőkoktél, amibe kizárólag egyféle alkohol kerül, így nem száll túl gyorsan a fejbe, és kellemesen kortyolható, nem túl édes és nem túl ütős, egyszerűen csak feldobja a hangulatot, és persze nagyon finom.
Pezsgővel viszonylag ritkán készül koktél, pedig a buborékos nedű nagyon frissítő és izgalmas, nagyon jól passzolnak hozzáa gyümölcsök. A koktélba most grépfrút és egy kis fagyasztott málna került, valamint citrom és menta, ami még frissebbé, könnyedebbé teszi, fröccsösen laza, de nagyon aromás, elegáns, de egyszerű – nem lehet nem szeretni.
Grépfrútos-málnás pezsgőkoktél
Hozzávalók:
Elkészítés: A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a málnát és 1 evőkanál porcukrot, összetörjük, felöntjük a gyömbérrel és a grépfrútlével, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Tálalás előtt felöntjük a szódával és a pezsgővel, ízlés szerint jegkockát és mentát teszünk bele.