Írd be, mit keresel:

Csábító és könnyed koktél gyümölcsösen, pezsgővel

A koktélok színesek és izgalmasak, de gyakran túl sokféle alapanyag kell hozzájuk, így otthon nem is nagyon állunk neki, pedig nagyon jól fel tud dobni egy partit vagy egy beszélgetős-társasozós baráti estét. Ez a gyümölcsös és pezsgős könnyed ital jó példa arra, hogy néhány egyszerű alapanyaggal is készülhet isteni koktél házilag is.

Cookta - 2022.03.26.
Csábító és könnyed koktél gyümölcsösen, pezsgővel

Friss, citrusos, csábító és üde, csajosan rózsaszín ital a grépfrútos-málnás pezsgőkoktél, amibe kizárólag egyféle alkohol kerül, így nem száll túl gyorsan a fejbe, és kellemesen kortyolható, nem túl édes és nem túl ütős, egyszerűen csak feldobja a hangulatot, és persze nagyon finom.

Pezsgővel viszonylag ritkán készül koktél, pedig a buborékos nedű nagyon frissítő és izgalmas, nagyon jól passzolnak hozzáa gyümölcsök. A koktélba most grépfrút és egy kis fagyasztott málna került, valamint citrom és menta, ami még frissebbé, könnyedebbé teszi, fröccsösen laza, de nagyon aromás, elegáns, de egyszerű – nem lehet nem szeretni.

Grépfrútos-málnás pezsgőkoktél

Hozzávalók:

  • 1 üveg pezsgő
  • 3 dl szénsavas gyömbér (ital)
  • 3 dl grépfrútlé
  • 3 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál porcukor
  • maréknyi málna
  • maréknyi mentalevél
  • jégkocka

Elkészítés: A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a málnát és 1 evőkanál porcukrot, összetörjük, felöntjük a gyömbérrel és a grépfrútlével, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Tálalás előtt felöntjük a szódával és a pezsgővel, ízlés szerint jegkockát és mentát teszünk bele.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.