Írd be, mit keresel:

Variációk mascarponés golyókra

Talán mindannyiunk használt már mascarponét, hiszen népszerű sütemény-alapanyag. Leginkább tiramisu készítés során találkozhatunk vele. Az utóbbi időben egyre közkedveltebbé váltak a golyós édességek. Ezek ugyanis sokszor sütés nélkül készülnek, valamint egyszerűek és csupán egy falat az egész sütemény. Ilyen célokra a mascarpone is használható. Lássuk hogyan:

Cookta - 2022.04.01.
Variációk mascarponés golyókra

Vadnarancsos és mascarponés golyó

Ez a típus az alaprecept. Ezt az édességet ehető esszenciális olajjal készítjük, amely az ízfokozás mellett immunrendszerünk védelmére is használható.

Hozzávalók:

  • 50 g porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 120 g háztartási keksz
  • 2 darab narancs héja és leve
  • 1-2 csepp vadnarancs esszenciális olaj

Az esszenciális olaj ugyan elhagyható, de sokat hozzátesz az ízhatáshoz.

Fontos, hogy ne illóolajat, hanem belsőleg is használható esszenciális olajjal készítsük. A beszerzés során erre külön kérdezzünk is rá!

Vadnarancsos masarpone golyó

Vadnarancsos masarpone golyó
Forrás:
Saját fotó

Egy viszonylag nagy tálba keverjük össze a mascarponét a narancsok héjával, levével és a porcukorral. Jól dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a háztartási kekszet és a narancs olajat is. A masszát rakjuk be kb. egy órára a hűtőbe, majd diónyi golyókat formázva, kókuszreszelékbe forgatva tálaljuk.

Aki kedveli a keleties ízeket, az a narancsok héja helyett tegyen kardamomot, narancslé helyett pedig kb. két narancs levének megfelelő rózsavizet (keleti boltokban kapható, ehető) az édességbe. Ez akár mandulaforgácsba is hempergethető.

Oreo-golyó

Ugyanezen koncepció mentén készíthetünk Oreo-golyókat is. Ez esetben a mascarpone mellé háztartási keksz helyett Oreo-kekszet tegyünk, folyadék gyanánt pedig esetleg tejet vagy növényi tejet. Ez esetben forgathatjuk kakaóba, vagy akár darált Oreo-kekszbe is.

Tiramisugolyó

Szintén hasonló metodikával a mascarpone mellé darált babapiskótát, valamint kávét keverünk, majd holland, cukormentes kakaóporba forgatjuk. Ez jelentősen el fog térni a megszokott puha és krémes tiramisu állagtól, viszont ízben legalább olyan finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.