Írd be, mit keresel:

Egyre népszerűbbek a kriptovaluták

Viharokkal teli időszakot él meg mostanság a kriptoszektor, melynek nem tett jót a Terra bedőlése, valamint az USA gazdaságának 1,4 százalékos, első negyedéves recessziója is sokakat nyugtalanít, közben viszont tovább kanonizálódtak a kriptovaluták, továbbra is jellemző rájuk az innováció.

Cookta - 2022.04.01.
Egyre népszerűbbek a kriptovaluták

Folytatódott a kriptovaluták térnyerése

Az amerikai multinacionális Goldman Sachs nem akármilyen újítást jelentett be: új termékkel bővül a pénzügyi szolgáltató portfóliója, méghozzá a bitcoin alapú hitelezéssel. Ez hatalmas ugrásnak számít a kriptokörökben, hiszen egy gigászi, nagy múltú gazdasági szereplő úgy döntött, hogy bizalmat szavaz a sokak által a mai napig megfoghatatlannak tartott kriptovalutának. 

Ahogy a több mint 120 kriptovalutát kínáló, btc automatát is üzemeltető CoinCash a blogján rámutat, már megvan az első ügyfél is, amely nem más, mint a Coinbase. A cserére használható platformot üzemeltető cég 4000 darabos bitcoinkészletét használja fedezetként egy hitelfelvételhez.

Kritikus hangokban sem volt ugyanakkor hiány: az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde értéktelennek, a semmin alapulónak, spekulatív, kockázatos eszközöknek nevezte a kriptovalutákat, utalva a Terra drámai bedőlésére. Azonban egy rövid körültekintés után kiderül, hogy nem mindenki osztja Lagarde kissé talán sarkosnak mondható álláspontját.

Luxusvizekre evezve

Szintén a kriptoszektor egyre dinamikusabb térnyerését jelzi, hogy a Balenciaga luxusdivatháznál 2022 júniusától bitcoinnal és ethereummal is lehet majd fizetni. Azonban nem a Balenciaga volt az első: a közelmúltban a Gucci is kitárta kapuját a kriptovaluták előtt. A Balenciaga és a Gucci döntése is jelzésértékű, a luxus- és divatszektor bizalmáról tanúskodik. Kíváncsian várjuk, hogy kik követik majd a példájukat.

Nagy újítást hoz az idei nyár utolsó hónapja, jön az Ethereum 2.0

Izgatottan várja minden lelkes szereplő 2022 augusztusát, ekkor érkezik ugyanis az Ethereum 2.0. Ezt maga Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója jelentette be, hangsúlyozva, hogy várhatóan nem csekély visszhangja lesz az új valutának. 

Amit tudni lehet, hogy a környezetkímélő proof-of-stake (PoS) algoritmus és a gyorsabb hálózat mellett számos egyéb izgalmas fejlemény tartogat a The Merge. Jelen állás szerint néhány utolsó simítás van csak hátra, és mielőtt ráfordulunk az őszre, érkezik a nagy és régóta várt meglepetés.

A fentiek egyértelműen azt mutatják, hogy a pénzvilág egyre inkább háttérbe szorítja kezdeti idegenkedését a kriptovalutákkal szemben. Ez a trend alapjaiban változtathatja meg a jövőben a pénzügyi szektort, a kriptovaluták tábora is egyre népesebb, ráadásul a gazdasági szereplők is szemlátomást egyre kevésbé idegenkednek a 21. század szülte digitális pénzeszköztől.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.