A chiamag nálunk nélkülözhetetlen kedvenc lett, nem is bánom, mert egészséges, pikk-pakk összeállítható belőle egy puding, ami egészséges reggelinek vagy kényeztető desszertnek is tökéletes, attól függően, hogyan tálaljuk.
Mi jobb lehet annál, ha valami egyszerre isteni finom, egészséges és szuperegyszerű elkészíteni? Ráadásul bármilyen ízvilágúra alakíthatjuk ezt a csodás alapanyagból készülő pudingot. A magnak számos jótékony hatása van a szervezetre, többek között magas antioxidáns-, rost- és fehérjetartalommal rendelkezik, így vegetáriánusok és vegánok számára is remek alternatíva. Emellett remek csonterősítőnek tartják, jó hatással van a vérnyomás kiegyensúlyozására, segít a kettes típusú diabétesz megelőzésében is. Fogyókúrázóknak pedig azért ajánlják, mivel lassítja a szénhidrátok felszívódását, ezért tartósan teltségérzetet nyújt.
Nálunk a legjobban mandulatejjel vált be, amit mi házilag készítünk, de ízlés szerint más folyadékkal, magtejjel, gyümölcslével is bekeverhető, a lényeg annyi, hogy hagyjunk neki 2-3 órát, hogy krémes pudinggá átlényegülhessen. Édesíthető pépesített banánnal vagy datolyával is, én most mézzel készítettem, és turmixolt málnapürével és friss málnával rétegeztem.
Mézes chiapuding gyümölcsösen
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy kis tálban keverjük össze a chiapuding hozzávalóit, vagyis a mandulatejet, a chiamagot és a mézet, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 2-3 órát.
A málnát – vagy ízlés szerint más gyümölcsöt – összeturmixoljuk. Tálaláskor ízlés szerint poharakba rétegezzük.