Írd be, mit keresel:

Csavart sajtos rúd – házi ropi egyszerűen

Akár vendégvárónak, akár egy kellemes filmezős, társasozós családi vagy baráti estére készülve gyorsan és egyszerűen elkészíthető a csavart sajtos rúd, ha van otthon egy csomag leveles tészta.

A leveles tészta nagyszerű alapanyag, rengeteg falatka, sütemény, vendégváró, de akár főétel is készíthető belőle. Mindig legyen belőle otthon, sokáig eltartható felbontatlanul, de a fagyasztóban is érdemes belőle tartani egy csomaggal, gyakran jól jöhet.

Cookta - 2022.04.14.
Csavart sajtos rúd – házi ropi egyszerűen

Forrás:
iStock

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozunk, előző este érdemes kivenni a mélyhűtőből, és a hűtőszekrényben hagyni lassan felengedni. Ha készre nyújtott, friss leveles tésztát használunk, azt egész egyszerűen csak kitekerjük. A sajton kívül kerülhet bele egy kis paradicsomszósz és oregánó vagy bazsalikom, így „pizzás” rudakat kapunk, de megkenhetjük vékonyan mustárral, tehetünk bele hajszálvékonyra vágott bacont is a sajt mellett, húsimádók értékelni fogják, de az egyszerű sajtos változat is biztos siker: pillanatok alatt el fog fogyni.

Forrás:
iStock

Csavart sajtos rúd

Hozzávalók 12 rúdhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • őrölt bors

Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a villával elhabart tojással, kicsit megsózzuk, borsozzuk, a tésztát félbevágjuk. Az egyiket egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, a másikat pedig ráborítjuk a tojásos felével lefelé. Kicsit lenyomkodjuk, megkenjük a tetejét is tojással, majd éles késsel vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk. A rudakat egyenként megtekerjük, és sütőpapírral fedett tepsire tesszük, egymástól kissé távolabb. Ha van kedvünk és szeretjük, megszórhatjuk szezámmaggal is.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás:
iStock

Rendhagyó receptgyűjteményt vehet kézbe az, aki szereti, ha egy sütemény könnyen beszerezhető alapanyagokból, egyszerűen és rövid idő alatt elkészíthető. A legfinomabb sütemények készítői gondoskodtak arról, hogy a receptek könnyen kezelhetőek és áttekinthetőek legyenek. Az ínyencek 50 receptkártyát találnak egy praktikus fémdobozban, így sütés közben egyetlen kártyát kell csak szem előtt tartani.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.