Írd be, mit keresel:

Krémes epres turmix camu camuval

Tavaszi fáradtság ellen szuper vitaminbomba a camu camu, teljesen organikus étrendkiegészítő, egy kis csodabogyó, amit szárítanak, majd porítanak, így tudjuk megvásárolni bioboltokban. Egy kávéskanál is elég belőle, a hatása fantasztikus.

Cookta - 2022.04.16.
Krémes epres turmix camu camuval

Immunerősítő, hangulatjavító, állítólag az egyik leghatékonyabb C-vitamin-forrás a camu camu – és ez nem kamu! Kipróbáltuk, és nagyon bevált. A camu camu fa (Mycaria dubia) az Amazonas árterében nő, az itt lerakódott hordalék rengeteg enzimmel, ásványi anyaggal és aminosavval táplálja a fákat, ezért a camu camu tele van éltető tápanyagokkal. 

A bogyók alakja és mérete hasonló az olívabogyóhoz, színük a pirosas zöld és a sötétlila között változhat. Az Amazonas vidékén élő őslakosok évezredek óta használják áldásos hatásai miatt, mint orvosságot. Magas a C-vitamin-tartalma, emellett rostokban és fehérjékben gazdag, zsírokat viszont egyáltalán nem tartalmaz.

A legegyszerűbb, ha a reggeli turmixba teszünk belőle 1 kávéskanálnyit, így tényleg szuperegészségesen indul a nap. Én most egy epres, banános és narancsos turmixba tettem, de természetesen bármilyen gyümölcsös vagy magtejes italba belekeverhető.

Forrás:
Színek és virágok

Krémes epres turmix

Hozzávalók:

  • 9-10 darab eper (friss vagy fagyasztott)
  • 1 érett banán
  • 2,5 dl frissen facsart narancslé
  • 1 kávéskanál camu camu por

Elkészítés: A banánt meghámozom, felkarikázom, ez epret megmosom, kicsuázom és félbevágom, majd mindkettőt turmixgépbe teszem, hozzáadom a camu camu port és a narancslevet, és krémesre turmixolom.

Forrás:
Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.