Írd be, mit keresel:

Kismama-szövetkezet és a munkaerő-kölcsönzés

A munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok örömére 2021. júliusában hatályba lépett egy olyan jogszabály, amely lehetővé tette a kismama-szövetkezetek megalakulását a diák- és nyugdíjas szövetkezetek mellett. A munkaerő-kölcsönzők így új szolgáltatással bővíthették a palettájukat. 

Cookta - 2022.04.20.
Kismama-szövetkezet és a munkaerő-kölcsönzés

Nagyszerű lehetőség a kismama-szövetkezet

Az otthon lévő kismamák vagy apukák a szövetkezetek létrejöttének köszönhetően kedvező adózási feltételekkel kaphatnak munkát. Gyakori probléma, hogy a gyermek első néhány évében a kismamáknak kevés a jövedelme, így anyagi megfontolásból egyre többen döntenek amellett, hogy elmennek dolgozni.

A lurkó ilyen esetekben elhelyezhető a bölcsődében, így az anyukát semmi nem gátolja abban, hogy kiegészítse a jövedelmét. Bár a kicsiket általában nehéz szívvel hagyják ott a szülők a bölcsiben, de a csekély összegű támogatások mellett sokan kénytelenek ezt a döntést meghozni. Sajnos így kevesebb időt tud együtt tölteni a gyermek az édesanyjával vagy az édesapjával; de a legtöbb esetben hosszú távon csak ezzel a megoldással biztosítható olyan egzisztencia, amiben a gyerkőc biztonságban nevelkedhet.

Új távlatokat nyit a munkaerő-kölcsönzésben

A WHC munkaerő-kölcsönző szolgáltatással foglalkozó vállalat 2021. szeptemberében indította el saját kismama-szövetkezetét, a WHC Family-t. A cég szakértői nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minél több és minél változatosabb munkalehetőséget kínáljanak a hozzájuk jelentkező kismamák és kispapák számára.

Az ügyintézés gördülékeny és nagyon rugalmas, illetve a kínált munkalehetőségek is megfelelően igazodnak a bölcsőde időbeosztásához. Általában olyan állások vannak a kínálatban, amelyek nem jelentenek nagy fizikai megterhelést, így a kismamák számára is könnyen elvégezhetőek. Az alkalmazottak általában nagyon elégedettek a kapott feladatokkal, és az idejüket is úgy alakítják, hogy reggel el tudják vinni a kicsit a megőrzőbe, majd hazafelé fel tudják őt venni. A munkával kapcsolatban nagyon sok támogatást kapnak és sokan hosszú távú lehetőségként tekintenek rá. 

Nyertes-nyertes helyzet

A munkaerő-kölcsönzés nemcsak a kismamák számára jelent megoldást egy kissé szorult helyzetben, hanem a vállalatoknak is jól jön az extra munkaerő. Mivel az adózási forma kedvező, így a cégek is előszeretettel alkalmazzák a munkaerő-kölcsönző által kínált jelentkezőket. Minden szervezet életében vannak olyan időszakok, amikor az alkalmazotti állományt bővíteni kell, ám sok esetben később ez elbocsátásokhoz vezet.

A kismama-szövetkezetek remek megoldást nyújtanak erre a problémára, hiszen a legtöbb szülő csak időszakosan keres állást a támogatási időszak mellett. Ez a foglalkoztatási forma kiváló lehetőség mind a két fél számára, a szülők és a cégek is egyaránt jól járnak ezzel a választással.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.