Írd be, mit keresel:

Puha és könnyű csokis muffin – egészségesebben

Minimális cukorral és zsiradék nélkül is süthetünk mennyei sütit, bizonyság erre ez a nagyon egyszerű, pikk-pakk összeállítható muffin. Remek reggelire, uzsonnára, de sportolás előtt és után is jó szolgálatot tehet.

Cookta - 2022.04.20.
Puha és könnyű csokis muffin – egészségesebben

Ennek a csokidarabokkal gazdagított, puha és könnyű tésztájú muffinnak érett banán az alapja, ennek köszönhetően egész kevés – 5 dkg – cukor is elég ahhoz, hogy kellően édes legyen, de akár kiváltható más édesítőszerrel is. Liszt nincs benne, csak apróbb szemű zabpehely, amiből beszerezhető gluténmentes is, a tésztát pedig tojás és joghurt fogja össze.

Az alaprecept nagyon jól variálható akár fűszerekkel, akár darabolt csonthéjasokkal vagy magokkal, aszalványokkal – ebbe a változatba most apróra vágott étcsokoládé és egy kevés darált mogyoró került, és a „piros mogyorós” óta tudjuk, hogy ezek milyen jó barátságban vannak, így más ízesítőre nem is volt szükség.

A banánnak és a joghurtnak köszönhetően a muffinok nem száradnak ki, több napig finom frissek maradnak. A legjobb, ha egy uzsonnás plasztikzacskóba tesszük, majd a hűtőbe dugjuk őket, így illatuk, ízük és frissességük is garantáltan napokig megmarad… Már ha el nem fogynak hamarabb!

Banános-zabpelyhes muffin csokidarabokkal

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 2 érett banán
  • 15 dkg joghurt
  • 15 dkg apróbb szemű zabpehely
  • 2 tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A banánokat meghámozzuk, egy keverőtálba tesszük, és villával alaposan összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, majd mehet bele a cukor és a joghurt, ezzel is elkeverjük. A zabpelyhet, a darált mogyorót és a sütőport is hozzákeverjük. A csokoládét felaprítjuk, a masszába forgatjuk, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformákba elosztjuk a tésztát.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.