Írd be, mit keresel:

A háború áldozata lett a Balaton és a Boci csoki is

Eltűnt a polcokról a magyarok egyik kedvenc édessége, nem véletlenül…

Cookta - 2022.05.14.
A háború áldozata lett a Balaton és a Boci csoki is

A legtöbb nagy élelmiszerlánc boltjainak polcairól eltűnt a közkedvelt Balaton szelet és most kiderült, miért. A Nestlé hazai képviselete, a Nestlé Hungária Kft. elmondta, a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az orosz-ukrán háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget.

A cég az Index-nek elmondta, hogy bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgoznak az ellátási probléma megoldásán. A Boci csokoládék gyártását átmenetileg a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a vállalat a helyzet normalizálódásáig.

A Nestlénél azt is elmondták, hogy az ukrajnai gyárban az előző hetekben sikerült újraindítani a termelést, ám az üzem jelenleg elsősorban az ukrán piacra termel, de későbbiekben visszaállnak majd újra az eportra is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.