Írd be, mit keresel:

Legyél Te is frontend webfejlesztő!

A számítógépes programok, alkalmazások fejlesztése népszerű téma, amely sokakat érdekel, hiszen rengeteg jól fizető állás hirdetését látni az álláskereső portálokon, már-már a csapból is az folyik, hogy az IT szektorban micsoda lehetőségek vannak. És ez így is van, úgyhogy ha van érdeklődésed, affinitásod a téma iránt, és karrierváltáson töröd a fejed, vágj bele bátran, tanuld ki valamelyik szakmát.
Cookta - 2022.05.18.
Legyél Te is frontend webfejlesztő!

Milyen lehetőségeid vannak? Melyik képzés lehet neked való? Hogyan érdemes tanulni? Mutatjuk, tarts velünk!

Programozó képzések rugalmasan

Az egyetemi szintű képzések a hosszuk, képzési formájuk miatt inkább a középiskolai tanulmányaikat befejezők számára kínálnak lehetőséget. Amennyiben felnőtt fejjel, munka mellett vágnál bele a tanulásba, az online képzések, mint a DevAkadémia frontend tanfolyama is, testhezállóbbak lehetnek. 

Az online, kötetlen időbeosztásban, akár munka vagy más oktatás mellett, rugalmasan végezhető képzések a szabadság érzését adják, ugyanakkor a jól összeállított tananyag, a gyakorlati órák által és a vizsgák révén használható tudást biztosítanak.

Milyen programozó képzésekre jelentkezhetsz?

A legismertebbek a különböző programnyelvek elsajátítását lehetővé tevő tanfolyamok, ahol például megtanulhatod a nagyágyú Java, a Python vagy a C++, de a weboldalkészítéshez elengedhetetlen HTML-t, PHP-t és JS-t is, illetve a front- és backend képzések. Az a szakember, aki mindkettőt magas szinten műveli, a full stack developer. 

Mit is jelentenek ezek? A felhasználó szemszögéből nézve a frontend jelenti azt a felületet, amely megjeleníti az információkat a user számára, vagyis ez a programozás látható része, a backend pedig az, amely a megjelenítést szolgáltatja hozzá és nagyobb kihívásokkal kerül szembe. Nem programozás, de mégis ehhez a területhez kapcsolódik a webdesigner képzés. 

Frontend fejlesztő képzés

A frontend, vagy más néven kliensoldali fejlesztés a webfejlesztés azon része, amely a böngészőben megjelenő webes elemeket és funkciókat foglalja magába, amelyekkel a felhasználó közvetlen kapcsolatba kerül. 

A frontend developer munkájának eredménye a weboldalak látható része, a szövegek, képek, navigáció, animációk, gombok, stb., amelyek az oldalak megjelenését, stílusát, tartalmát adják. Ezek kódolással alkothatók meg. 

Frontend jellemzők

A front end fejlesztő a megrendelő igényei, a webdesigner tervei alapján építi fel a honlap megjelenését, kliensoldali működését.

A weboldal szerkezeti váza a HTML programnyelvre épül, míg a megjelenést a CSS határozza meg, a navigációért, kattinthatóságáért pedig a JavaScript felel.

A kliensoldali fejlesztő munkája a webfejlesztés egyéb területeit is érintheti, így SEO-val, UI/UX és webdesignnal, backend fejlesztéssel is foglalkozhat, de az is elképzelhető az olyan nagy cégeknél, mint például a Google, hogy a weboldalkészítésnek csak egy részfolyamatával foglalkozik.

A munkához magabiztos angol tudás, kommunikációs készségek, megbízhatóság, precizitás, csapatjátékos hozzáállás szükséges.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.