Írd be, mit keresel:

Egy balatoni étteremben még a tálalásért is plusz pénzt számítanak fel!

A csapvíz felszámolása után itt az újabb megdöbbentő eset.

Cookta - 2022.05.19.
Egy balatoni étteremben még a tálalásért is plusz pénzt számítanak fel!

A Blikk egyik olvasója mesélt az élményeiről. A vendég a balatonfüredi Halászkert étterembe tért be, ahol a főfogás mellett palacsintát is rendeltek desszertként. Mivel bőséges adagot kaptak, megkérték a pincért, hogy szedjék ketté a finomságot. 

Csak otthon néztem aztán át a számlát, s amennyire „megnyugodtam” attól, hogy ingyen ihattam csapvizet, annyira meglepett, hogy a palacsinta kettétálalásáért felszámoltak háromszáz forintot. A barátunk, akivel beültünk, mondta, ő látta az étlapon, csak nem tartotta fontosnak, hogy szóljon nekünk. Azt egyébként nem tudom, de legközelebb, ha arra járok megkérdem: ha nem kettétálalást kértünk volna, csak egy üres tányért, azért is fizetni kellett volna-e

– mondta a Blikk olvasója.

Forrás:
Blikk

A Blikk megkérdezte az üzletvezetőt, miért is vezették be ezt a felárat:

Két éve vezettük be, egy másik étteremtől vettük az ötletet. Viszonylag sok vendég kérte korábban is, hogy szedjük ketté az adagokat. Csakhogy ez nem két féladag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van. Jelképes összeg ez a 300 forint. Az alapanyag árak miatt készülünk egy 10 százalékos áremelésre, de a kettétálalás díján nem változtatunk

– adott magyarázatot a jelenségre az étteremvezető.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint “valahol terítékdíjat számolnak fel ilyen esetben, hiszen két villa és két tányér kell, de nem ennek a díja a 300 forint, hanem addig ülhetne olyan vendég is az asztalnál, aki nem fél adag palacsintát eszik”

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.