Egy újabb spárgás ételt ajánlok Nektek, egy isteni spárgás rakottas finomságot! Bár az én receptemben egyetlen húsféleként szerepel bacon is, ha vegetáriánus vagy, csak hagyd ezt ki belőle, és máris kész egy csodálatos tavaszi vega főétel!
Hozzávalók:
Előkészítés:
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, alaposan mossuk meg, vágjuk le a bimbót, a szárrészt pedig daraboljuk fel. Ezután enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és tegyük félre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé a baconszeleteket, és közepes hőmérsékletű sütőben, pár perc alatt süssük szép pirosra.
A tojásokat főzzük keményre, majd vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le, és tegyük félre.
Mártás hozzávalói:
Mártás elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A vajat hevítsük fel egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a mustárt, sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük alaposan össze, majd szórjuk meg a liszttel, és állandó keverés mellett pirítsuk pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről.
Ezután adjuk hozzá a tejet, keverjük simára, csomómentesre, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve főzzük sűrűre a mártást. (ha túl sűrű lenne a mártás, egy kevés tejet öntsünk még hozzá)
Amikor a mártás kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a reszelt sajtot, és keverjük alaposan össze.
Az étel összeállítása
Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, majd kanalazzunk bele pár evőkanál mártást. Ezután szórjuk rá az előzőleg roppanósra főzött spárga felét, majd szintén kanalazzunk rá a mártásból.
Ezután helyezzük rá a pirosra sült baconszeleteket, pakoljuk rá a felszeletelt főtt tojást, kanalazzunk rá pár kanál mártást, szórjuk rá a maradék spárgát, majd kanalazzuk rá a maradék mártást.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, helyezzük rá a spárgabimbókat, majd szórjuk meg reszelt sajttal, tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni a rakottast, majd úgy kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!